Spider-Man: Far From Home

2019

8
Recensie Spider-Man: Far From Home (2019)

Kort na het geweld van Avengers Endgame (2019) lijkt Peter Parker letterlijk vakantie nodig te hebben van Spider-Man. Wanneer Peter met zijn school naar Europa gaat, wordt hij al snel geconfronteerd met de roep om zijn superkrachten.

Spider-Man: Far From Home is door op 5 juli 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

Spider-Man Far From Home volgt direct op de verhaallijn van Avengers: Endgame (2019) waarmee het een brugfunctie krijgt tussen de oude en nieuwe generatie superhelden. Na de 'nerdy' Maquire (2002) en 'coole' Garflield (2012) is Tom Holland de vleesgeworden Peter Parker. Wat een compliment is voor de gedurfde en snelle vervanging van de degelijke Andrew Garfield. Het is duidelijk dat de wapenstilstand om de rechten tussen Sony en Disney (Marvel Studios), absoluut ten gunste van Spider-Man is geweest.

Far From Home kan voldoende verbinden, door middel van leuke referenties naar Tony Stark (Iron Man), met de Marvel-films maar heeft niet eerder zo sterk Spider-Man weten te benaderen zoals in de comics en vroege cartoons. Het is hiermee een frisse en vooral vlotte high school movie geworden die erg luchtig blijft, maar bovenal heel sterk is in de ongemakkelijke interacties tussen Peter Parker en MJ (Zendaya).

Spider-Man Far From Home is meer dan zijn voorgangers trouw met stijl en dialogen waarmee ondanks de derde in serie met Tom Holland nog voldoende rek heeft in de karakter ontwikkeling van Peter Parker. Hier loert wellicht het grootste gevaar nu Peter Parker en Spider-Man zo sterk in balans zijn.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Spider-Man: Far From Home:

Pluspunten Spider-Man: Far From Home

Authentiek, Getrouw aan de comics, Tom Holland als Peter Parker, Jake Gyllenhaal

Minpunten Spider-Man: Far From Home

Film dreigt identiteit te verliezen en op te gaan in de Disney-familie, Nick Fury voelt geforceerd in het verhaallijn

Nuttige recensie

10 / 14 personen vinden deze recensie van Spider-Man: Far From Home nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series