Spider-Man: Far From Home (2019)

Recensie Spider-Man: Far From Home (2019)

Spider-Man: Far From Home recensie

Door Jordy Gomes op
Peter Parker (Tom Holland) en zijn klasgenoten gaan op schoolreis door bekende steden in Europa, waar dreigingen op de loer liggen.

In Infinity War (2018) en Endgame (2019) zagen we de helft van de bevolking vervagen en later weer terugkomen. De wereld is vijf jaar vooruit gegaan en flink veranderd. Far From Home geeft kort, maar komisch antwoord hoe dit precies in zijn werking gaat voor de personages op school.


Het is fijn dat Spider-Man eindelijk onderdeel uitmaakt van het Marvel filmuniversum, maar naar mijn mening mogen zijn solo-films wat minder afhankelijk zijn hiervan. Om de vijf minuten wordt er een referentie gemaakt naar Iron Man en zijn nalatenschap of andere gebeurtenissen binnen de franchise. De avonturen van Tom Holland weten hierdoor nooit de impact te evenaren die de eerste twee Sam Raimi Spider-Man films hebben achtergelaten.

Far From Home springt kwalitatief omhoog wanneer de focust ligt op de dualiteit van Peter Parker en Spider-Man, zoals het hoort. Peter wilt niks liever dan genieten van zijn welverdiende vakantie en indruk maken op MJ (Zendaya). De chemie tussen de twee is sterk aanwezig en hun interacties zijn vaak verlegen en gênant, maar juist daardoor ook enorm schattig. Peter's toewijding aan het superhelden leven beperkt hem echter om hiervan te genieten. Hij is constant in tweestrijd en moet vaak zijn vrienden in de steek laten om de held uit te hangen als Spider-Man. Dit element maakt de jonge superheld juist zo interessant om naar te kijken.

De Tom Holland Spider-Man films tonen potentie, maar worden naar beneden gebracht door een gebrek aan focus en teveel jeugdige humor. Het eind van Far From Home is de perfecte opzet om een derde deel echt onvergetelijk te maken. Hopelijk weet Marvel deze cliffhanger goed te benutten.

Cast: Tom Holland Samuel L. Jackson Zendaya Cobie Smulders
Jon Favreau Jake Gyllenhaal J.B. Smoove Jacob Batalon
Marisa Tomei Martin Starr
Regie: Jon Watts
Genre: Actie Fantasie
Speelduur: 2:09 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Spider-Man: Far From Home:

Pluspunten

Tom Holland fantastisch als Peter Parker/Spider-Man, Jake Gyllenhaal als Mysterio, Chemie tussen Tom Holland & Zendaya, Leuke bijrollen voor Ned & Betty, Humor, Vrij sterke CGI, Actiescènes, Verrassingen, Soundtrack van Michael Giacchino, Scènes na de aftiteling!

Minpunten

Teveel verschillende locaties bezoeken, Jeugdige humor dat niet aanslaat/flauw overkomt, Teveel focus op de Marvel connecties en Iron Man's nalatenschap

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Spider-Man: Far From Home met een 7 / 10.

7

Spider-Man: Far From Home is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,6 / 10.

Nuttige recensie

20 / 25 personen vinden deze recensie van Spider-Man: Far From Home nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Spider-Man: Far From Home
Relevante films binnen het genre Actie
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)