Sing Street

2016

9
Recensie Sing Street (2016)

In het Dublin van de jaren '80 probeert Conor indruk te maken op het mysterieuze meisje van zijn dromen. En daarom begint hij een band met een aantal van zijn klasgenoten.

Sing Street is door op 5 november 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Als je ergens goed in bent kun je het maar beter ten volle benutten ook. Zo is regisseur John Carney goed in het maken van feel-good muziekfilms en maakte hij eerder Begin Again (2014) en Once (2007).

Logischerwijs is de muziek in een muziekfilm van essentieel belang. En bij Sing Street is deze zeer aanstekelijk. Steeds weer tikkende handen, tappende voeten en een knikkend hoofd. De film biedt een goede mix van jaren '80 klassiekers en eigen nummers - gezongen door acteur Ferdia Walsh-Peelo als hoofdrolspeler Conor wat zorgt voor authenticiteit. De soundtrack is fantastisch en laat je nog dagen nagenieten.

‘Steeds weer tikkende handen, tappende voeten en een knikkend hoofd.’

Naast de muziek krijg je ook flinke sympathie voor de jonge gasten die succesvol aanklooien in de band genaamd Sing Street. En tussendoor wordt je nog getrakteerd op een mooie en sterke band tussen twee broers.

Gelukkig is Sing Street op de valreep alsnog door een distributeur opgepakt en krijgt deze parel een Nederlandse release, zodat iedereen kan genieten van dit feel-good pareltje. Dus hou je van hartverwarmende films of kun je simpelweg wel wat positiviteit in je leven gebruiken? Sing Street is de film te gaan.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sing Street:

Pluspunten Sing Street

Muziek, Soundtrack, Jonge gasten, Broederband, Eén en al positiviteit, Verwijzing U2: "Go over to London. We're gonna score ourselves a record deal.", Posterontwerp

Minpunten Sing Street

-

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van Sing Street nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series