Begin Again

2014

9
Recensie Begin Again (2014)

Begin Again is het verhaal van muziekproducent Dan (Mark Ruffalo) die zojuist is ontslagen. Maar dan ontmoet hij singer-songwriter Gretta (Keira Knightley) en bouwen ze samen aan een nieuwe start.

Begin Again is door op 17 juli 2014 beoordeeld met een 9 / 10.

De film begint aantrekkelijk, met een ietwat ongemakkelijk café-optreden van singer-songwriter Gretta. Ze zit in de put nadat haar relatie op de klippen is gelopen. In datzelfde café zit muziekproducent Dan. De liefde voor muziek is wat hen samenbrengt, geluk in de liefde vinden is wat hen bindt.

‘De liefde voor muziek is wat hen samenbrengt, geluk in de liefde vinden is wat hen bindt.’

Begin Again is bovenal een romantische film. Maar absoluut ook een muzikaal spektakel. De muziekstijl kun je plaatsen onder fijn luistermateriaal. De songs zijn gezongen door Keira Knightley zelf. En dat doet ze, als niet zangeres, zeer verdienstelijk.
De trackopnames - op straat in New York City - zijn fantastisch gedaan. Het voelt echt. Je zou willen dat je er zelf bij bent.
Naast muziek en romantiek wordt je in Begin Again ook getrakteerd op komedie. De mooiste scène is tijdens de albumlancering. De groep speelt het spelletje "You really don't want to dance to this soulful song." Elkaar uitdagend wie zich als eerste overgeeft aan de swingende klanken.

Alles in Begin Again werkt gewoon uitzonderlijk goed. Vertelling, gebeurtenissen, muziek. Een hartverwarmende film, zien dus!

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Begin Again:

Pluspunten Begin Again

Keira Knightley's zang, Romantisch, Fijn luistermateriaal, Feel good movie, Vloeiend verhaal, Onvoorspelbare keuzes

Minpunten Begin Again

Adam Levine als acteur

Nuttige recensie

8 / 8 personen vinden deze recensie van Begin Again nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series