Seventh Son

2015

3,5
Recensie Seventh Son (2015)

Seventh Son speelt zich af in een magische wereld vol betoveringen en legendes. Een tovenaar zoekt de zevende zoon van een zevende zoon. Samen nemen ze het op tegen het kwaad.

Seventh Son is door op 16 februari 2015 beoordeeld met een 3,5 / 10.

Seventh Son opent direct met hoofdrolspeler Jeff Bridges. Wat opvalt is zijn vertolking van de wijze, oude tovenaar. De scheidslijn tussen een perfecte vertolking en overacting is flinterdun. Jeff Bridges zit aan de verkeerde kant, zijn personage is uiterst irritant.

‘Het verhaal wordt voor je voorgekauwd, daarna nog eens herkauwd en dan aan je opgediend.’

De film bevat redelijk veel bekende namen, maar geen van allen trekt het matige acteerwerk van de twee hoofdrolspelers naar een hoger niveau. Het kan ook aan het verhaal/script van Seventh Son liggen; het is gewoon niet boeiend, saaiig zelfs. Ik kan me niet voorstellen dat men bij het lezen van het script denkt: daar moet ik onderdeel van uitmaken. Het verhaal wordt voor je voorgekauwd, daarna nog eens herkauwd en dan aan je opgediend, er zit totaal geen spanning in. Ook het eindgevecht maakt weinig indruk, geen spektakel.

Het liefdesverhaal is in lijn met de rest van Seventh Son, magertjes. Aanhangers van het fantasie-genre kunnen zich vast vermaken met deze film, ikzelf zie te veel minpunten.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Seventh Son:

Pluspunten Seventh Son

-

Minpunten Seventh Son

Toegevoegde waarde van 3D, Jeff Bridges, Matig verhaal, Saai, Niet boeiend, Geen spanning, Liefdesverhaal

Nuttige recensie

10 / 13 personen vinden deze recensie van Seventh Son nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series