Schindler's List (1993)

Recensie Schindler’s List (1993)

Schindler's List recensie

Door Jordy Gomes op
Oskar Schindler (Liam Neeson) probeert zo veel mogelijk Joden in dienst te nemen om ze uit handen van SS-er Amon Göth (Ralph Fiennes) te houden.

Steven Spielberg is één van de beste regisseurs. Voor iedereen die hieraan twijfelt hoef je alleen maar terug te kijken naar 1993. In dit jaar kregen we niet alleen een geweldige blockbuster in Jurassic Park, maar ook zijn meesterlijke drama Schindler’s List.

Schindler’s List werkt alles tot perfectie uit. Het acteerwerk, camerawerk, het feit dat de film zwart-wit is én John Williams’ muziek. Dit alles komt samen in een verhaal zo krachtig, zo emotioneel, dat iedereen de film moet ervaren. Liam Neeson, nu vooral bekend als actieheld, speelt het hoofdpersonage Oskar Schindler. Neeson toont hier zijn beste acteerwerk. Neem het einde van de film: Oskar breekt wanneer hij zich realiseert dat het inruilen van zijn auto nog een mensenleven had kunnen redden. Het feit dat Schindler’s List gebaseerd is op ware gebeurtenissen maakt alles alleen maar indrukwekkender.

De film bevat ook een respectvol eind dat je bijblijft. Een prachtige herdenking aan de echte Oskar Schindler, waarin de overlevenden met hun familieleden zijn graf bezoeken. Schindler’s List is film op zijn hoogtepunt, een waar kunstwerk én nog steeds Steven Spielberg’s ongeëvenaarde meesterwerk.

Cast: Liam Neeson Ben Kingsley Ralph Fiennes Caroline Goodall
Jonathan Sagall Embeth Davidtz Malgorzata Gebel
Regie: Steven Spielberg
Genre: Oorlog Biografisch Drama Klassieker
Speelduur: 3:15 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Schindler's List:

Pluspunten

Steven Spielberg's directie, John Williams’ muziek, Voelt levensecht, Het acteerwerk; Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Waargebeurd verhaal, Emotioneel ijzersterk, Zwart-wit, Eerbetoon aan de echte Oskar Schindler

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Schindler's List met een 10 / 10.

10

Schindler's List is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 10 / 10.

Nuttige recensie

133 / 138 personen vinden deze recensie van Schindler's List nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Schindler's List
Filmklassieker Schindler
Relevante films binnen het genre Oorlog
7,5
Recensie Atlantis (2020)
6,5
Recensie Beanpole (2020)
8,8
Recensie 1917 (2020)
8,2
Recensie Jojo Rabbit (2020)
5,5
Recensie Midway (2019)
6,5
Recensie Wilkolak (2019)