Scary Stories (2019)

Recensie Scary Stories (2019)

Scary Stories recensie

Door Jordy Gomes op
Een groep kinderen bezoekt een oud huis dat vroeger in bezit was van de Bellows familie. Hier vinden zij het boek van Sarah Bellows, dat uit zichzelf verhalen begint te schrijven. Deze 'enge verhalen' zullen al snel werkelijkheid worden.

Scary Stories to Tell in the Dark is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Alvin Schwartz. Ondanks de creatieve verhalenvertelling waren de boeken controversieel vanwege de heftige en soms gruwelijke illustraties. Met deze filmadaptatie komen een aantal van deze verhalen en tekening tot leven op het witte doek. 


Een oudere setting, een groep kinderen en een mysterie dat opgelost moet worden. Dit lijkt de laatste jaren het beste ingrediënt voor effectieve horror-producties, denk hierbij aan IT (2017) of Stranger Things (2016 - heden). Ook Scary Stories mag zich binnen dit rijtje kenmerken.

Alle kindacteurs spelen hun rollen overtuigend en weten goed op elkaar in te spelen. Het komt als een verrassing dat er veel humoristische momenten zijn die aanslaan, en gelukkig gaan deze niet ten koste van het voelbare duistere tintje.

Helaas is het wel overduidelijk dat Scary Stories valt onder de categorie tienerhorror. Ondanks het sterke designwerk voor de monsters is de film niet eng of gruwelijk genoeg om echt een diepe indruk achter te laten. Gelukkig wordt dit goedgemaakt door leuke personages, verhalen die op creatieve wijze tot leven worden gebracht en een boeiend mysterie. Scary Stories to Tell in the Dark is een goede introductie in het horrorgenre voor een jonger publiek en een leuk genoeg avontuur voor de oudere horror fanaten.

Cast: Dean Norris Lorraine Toussaint Gil Bellows
Regie: André Øvredal
Genre: Horror
Speelduur: 1:48 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Scary Stories:

Pluspunten

Overzichtelijke regie, Goed acteerwerk van de kinderen, Verrassend komisch op momenten, Designs van de monsters, Interessant verhaal, Aantal momenten van spanning, Creatieve moorden

Minpunten

Tienerhorror, Niet eng of gruwelijk genoeg om echt een diepe indruk te maken, Langdradig op momenten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Scary Stories met een 7 / 10.

7

Scary Stories is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

9 / 10 personen vinden deze recensie van Scary Stories nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Scary Stories
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Mary Shelley’s Frankenstein (1994)
7
Recensie Bram Stoker’s Dracula (1992)
8
Recensie The Invisible Man (2020)
1
Recensie The Boy: Brahms’ Curse (2020)
5,5
Recensie The Lodge (2020)
5
Recensie Gretel & Hansel (2020)