Sabotage

2014

7,5
Recensie Sabotage (2014)

Een eliteteam van de DEA (Drug Enforcement Administration) steelt 10 miljoen dollar van een drugskartel. Dat wordt hen niet in dank afgenomen. Als vervolgens de leden één voor één worden vermoord, begint het speurwerk.

Sabotage is door op 5 mei 2014 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Je verwacht een typische Arnold Schwarzenegger film. Veel actie, schietgeweld en doelloze dialogen. En hoewel je alle drie krijgt voorgeschoteld, is Sabotage geen doorsnee Schwarzenegger film.
De actie is expliciet. Misselijke kills met veel bloed. Bij vlagen denk je dat je naar een horror zit te kijken. Het genre gore komt soms zelfs om de hoek kijken.

‘Mondt uit in een gedegen detective aangevuld met confronterende actie.’

De openingsscène is indrukwekkend. Daarna is het even zoeken waar het verhaal naartoe gaat. Sabotage mondt uit in een gedegen detective aangevuld met confronterende actie. En daaraan toegevoegd een duistere sfeer en sublieme oneliners.

Uiteraard zitten er mindere kanten aan Sabotage, maar die leiden niet af van de actie, het speurwerk en de rode draad. De ontknoping is ten slotte niet bijzonder spectaculair, maar stelt ook niet teleur. Kortom, een lekkere actiefilm.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Sabotage:

Pluspunten Sabotage

Oneliners, Actie, Expliciet, Gedegen detective, Sfeer

Minpunten Sabotage

Eenvoudig verhaal, Lompe mannen, Clou

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van Sabotage nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series