Reminiscence

2021

6
Recensie Reminiscence (2021)

De nabije toekomst. De aarde staat bijna volledig onder water. Nick Bannister & 'Watts' verkopen herinneringen. Mensen kunnen bij hen graven in hun herinneringen en die terug oproepen. Nick gebruikt zijn eigen apparaat op het moment dat zijn grote liefde Mae verdwijnt. Wil hij wel weten wat er met haar gebeurd is?

Reminiscence is door op 22 augustus 2021 beoordeeld met een 6 / 10.

Lisa Joy, één van de bedenkers van de serie Westworld, schreef een ingewikkeld verhaal met heel wat verrassende plotwendingen. Ze past de complexiteit van de verhalen van haar schoonbroer (Christopher Nolan) toe op Blade Runner (1982) en stopt die dan in een romantisch liefdesverhaal. Ze lijkt wat te veel haar best te doen en verliest zichzelf in haar eigen ambities.

Het start nochtans allemaal veelbelovend en zet ons meteen op het verkeerde spoor. Hoopvol ga je op het puntje van je stoel zitten, maar veel meer komt er niet. De ingrediënten van een echte film noir zijn allemaal aanwezig: de voice-over, de femme fatale, het onderzoek, een melancholische setting. Maar op de één of andere manier slagen de makers er niet in om ons helemaal mee te krijgen in hun vertelling. De wat afstandelijke manier van acteren en de op zich vrij zwakke plot zijn wat mij betreft de belangrijkste factoren van deze halve mislukking.

Niet alles is slecht aan de film, integendeel. De makers creëren een geloofwaardige wereld. Het ondergelopen Miami is prachtig in beeld gebracht en het feit dat de mensen 's nachts leven (overdag is de hitte niet te harden) zorgt voor prachtige beelden, zoals het bezoek aan de achterbuurten van Miami. Het ziet er allemaal goed uit, maar de afstandelijke acteerstijl en het niet kunnen kiezen voor één welbepaald genre maken dat de film niet helemaal weet te overtuigen.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Reminiscence:

Pluspunten Reminiscence

Interessant uitgangspunt, Mooie decors, Veelbelovend begin, Geloofwaardige wereld

Minpunten Reminiscence

Geen duidelijke genrekeuze, Vrij zwak plot, Afstandelijke manier van acteren, Teveel in één

Nuttige recensie

5 / 6 personen vinden deze recensie van Reminiscence nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers