Remember

2016

9
Recensie Remember (2016)

Zev Guttman lijdt aan dementie. Daarom heeft zijn vriend Max uitgebreide instructies opgeschreven voor de reis die Zev gaat maken. Op zoek naar de man die zeventig jaar eerder verantwoordelijk was voor de dood van zijn familie in het concentratiekamp van Auschwitz.

Remember is door op 30 april 2016 beoordeeld met een 9 / 10.

Dít is thriller, dít is spanning. Remember bouwt ijzersterk op en komt dan tot een weergaloze ontknoping. Met verbijstering en ingehouden adem kijk je naar hoe het verhaal zich ontvouwt.

Remember gaat om herinneringen terughalen die je liever vergeet. Alles tijdens Zev's reis brengt hem terug naar die verschrikkelijke periode uit zijn leven: een luchtalarm, herdershond, geschreeuw, paspoortcontrole en goederenwagons. De krachtige geluidseffecten, en de gezichtsuitdrukkingen van de op leeftijd zijnde Christopher Plummer, is voldoende om je in de juiste sfeer te brengen.

‘Vasthoudend aan zijn brief is hij vastbesloten zijn wraakmissie tot een succesvol einde te brengen.’

De instructie van vriend Max is het enige houvast van de aan dementie lijdende Zev. Als daar vervolgens iets mee gebeurt schreeuw je mee. Je wordt meegesleurd in het verhaal.
Plummer speelt fragiel en krachtig tegelijk. Vasthoudend aan zijn brief is hij vastbesloten zijn wraakmissie tot een succesvol einde te brengen.

Veel filmmakers gaan voorbij aan het perfecte einde - zo ook Remember. Weet wanneer je de credits moet starten. Het navolgende deel is niet overbodig, maar komt wel na het gevoelsmatig perfecte einde. Het is gelukkig een klein minpunt. Remember, en dan vooral de ontknoping, zal je niet snel vergeten.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Remember:

Pluspunten Remember

Spanning, Opbouw, Ontknoping, Meelevend, Christopher Plummer, Verhaal, Geluidseffecten

Minpunten Remember

Doorgaan na perfecte einde

Over Remember

Regie

Atom Egoyan

Cast

Christopher PlummerMartin LandauDean Norris

Genre

ThrillerDrama

Thema

OorlogZiekteWraak

Taal

Engels

Duur

1:35 uur

Nuttige recensie

10 / 11 personen vinden deze recensie van Remember nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers