Rambo: Last Blood (2019)

Recensie Rambo: Last Blood (2019)

Rambo: Last Blood recensie

Door Vince Christiaans op
Vietnamveteraan John Rambo (Sylvester Stallone) leidt een teruggetrokken bestaan op de ranch van zijn overleden ouders, maar dan wordt het jonge meisje Gabriela (Yvette Monreal) ontvoerd door een Mexicaanse prostitutiebende.

Nu dat Rocky Balboa officieel een opvolger heeft gevonden richt Sylvester Stallone zijn pijlen op zijn andere iconische personage: John Rambo. De getraumatiseerde vechtmachine verscheen voor het laatst in 2008. In dat grimmige vervolg leek hij eindelijk een happy end tegemoet te gaan, maar niets is minder waar. 


In Last Blood krijgt de veteraan het aan de stok met een Mexicaanse bende. Het plot is simpel, maar functioneel. Wederom ligt de nadruk op actie. Al is er in dit vervolg ook veel ruimte voor Rambo's emotionele staat. Een element dat de vorige sequels maar al te graag links lieten liggen ten faveure van keiharde actie. 

In vergelijking met zijn voorgangers is Last Blood zelfs tam te noemen. Natuurlijk worden we getrakteerd op een aantal heftige geweldsuitbarstingen, maar de echte actie verschijnt pas tijdens de Skyfall-achtige finale, waarin Rambo zijn ouderlijk huis verdedigt tegen een groep huurlingen. 

Dit alles leidt tot een melodramatische afscheidsmontage waarin Stallone's beste Rambo momenten in slow-motion de revue passeren. Toch blijft het in de tijd van remakes, reboots en prequels altijd de vraag of Last Blood ook echt John Rambo's zwanenzang zal zijn.

Cast: Sylvester Stallone Paz Vega
Regie: Adrian Grunberg
Genre: Actie
Speelduur: 1:39 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Rambo: Last Blood:

Pluspunten

Stallone is goed als Rambo, Meer tijd voor emotie, Rustige opbouw, Aantal sterke actiescènes, Flink tempo, Entertainende finale

Minpunten

De actie is vrij tam, Dun plot

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Rambo: Last Blood met een 7 / 10.

7

Rambo: Last Blood is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

21 / 25 personen vinden deze recensie van Rambo: Last Blood nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Rambo: Last Blood
Relevante films binnen het genre Actie
7,5
Recensie No Time to Die (2021)
9,5
Recensie The Last Duel (2021)
8,5
Recensie Casino Royale (2006)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
7
Recensie Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (2021)
8
Recensie Titane (2021)