Race

2016

6
Recensie Race (2016)

Het verhaal van atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn.

Race is door op 1 juli 2016 beoordeeld met een 6 / 10.

Race een mooi verhaal over race en race - wat een prachtig dubbelzinnige en krachtige titel. Het is het vier-letterwoord waarmee je de film kunt samenvatten. Hardlopen en rassendiscriminatie zijn samen één. Het is de tweestrijd waarmee Jesse Owens worstelt op vele niveaus. Uiteindelijk wint krachtmeting, benutting van talent en de wat als-vraag het van alle negatieve zaken.

‘Blijft aan de oppervlakte als het gaat om mens en sportman Owens.’

Het verhaal blijft helaas wel aan de oppervlakte als het gaat om mens en sportman Owens. En ook de rassenscheiding gaat niet diep; beide aspecten worden nét voldoende aangestipt. Het is de combinatie van beide die de interesse weet vast te houden.

Bij een Amerikaans icoon ligt patriottisme op de loer, iets waar Race zich niet verre van weet te houden. Het typische 'Murica-gevoel is flink aanwezig. Het verklaart ook de minimale uitdieping van de twee hoofdelementen. Er komen teveel onbenullige scènes voorbij in een film welke een eerbetoon aan Jesso Owens moet zijn, maar dat onvoldoende weet te bewerkstelligen.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Race:

Pluspunten Race

Filmtitel, Combinatie, Jason Sudeikis, Geschiedenisles

Minpunten Race

Niet uitgediept, Patriottisme

Nuttige recensie

13 / 13 personen vinden deze recensie van Race nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series