Project T (2015)

Recensie Project T (2015)

Project T recensie

Door Vince Christiaans op
De intelligente tiener Casey Newton (Britt Robertson) vangt een glimp op van de futuristische wereld Tomorrowland. Met behulp van Frank Walker (George Clooney) zet ze alles op alles om deze veelbelovende dimensie te bereiken.

Project T (internationaal bekend onder de superieure titel Tomorrowland) speelt zich af in ons heden. Een wereld die lijkt te zijn verzwolgen door oorlogen, natuurrampen en ziektes. De enige die nog gelooft in een betere toekomst is Casey, een meisje met een obsessie voor de wetenschap. Dat is een mooi uitgangspunt voor een film. Helaas weten de makers dit optimisme niet vast te houden.

Onder leiding van de schurk Governor Nix (Hugh Laurie) draait Tomorrowland om exclusiviteit. Niet iedereen mag deze fantastische wereld bezoeken of gebruik maken van hun revolutionaire oplossingen. Dat is alleen weggelegd voor de slimpies. Het is vreemd en teleurstellend dat de helden van dit verhaal deze exclusiviteit nooit weerleggen. Zelfs in het slot maken zij geen aanstalten om hun kennis met de gewone mens te delen.

Geen enkele bioscoopbezoeker zal zich tijdens Project T vervelen. Het is een mooi vormgegeven avontuur met interessante thema’s en leuke personages. Helaas brengen regisseur Brad Bird en schrijver Damon Lindelof hun verhaal niet tot een bevredigend einde. Aan de oppervlakte lijkt alles koek en ei, maar thematisch gezien is dit happy end ongegrond.

Cast: George Clooney Hugh Laurie Britt Robertson Raffey Cassidy
Tim McGraw Judy Greer Kathryn Hahn
Regie: Brad Bird
Genre: Avontuur Mysterie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Project T:

Pluspunten

Mooi vormgegeven retro-futuristische wereld, Muziek van Michael Giacchino, Leuke knipoogjes naar klassieke science fiction films, Charmante hoofdrolspelers

Minpunten

Onduidelijke thematiek in het verhaal

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Project T met een 7 / 10.

7

Project T is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,7 / 10.

Nuttige recensie

34 / 34 personen vinden deze recensie van Project T nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Project T
Relevante films binnen het genre Avontuur
6,5
Recensie The One and Only Ivan (2020)
2,5
Recensie Artemis Fowl (2020)
6,5
Recensie Sonic (2020)
3
Recensie Dolittle (2020)
8,3
Recensie The Peanut Butter Falcon (2019)
7
Recensie Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)