Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

2003

8
Recensie Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Een crew van piraten probeert van een afgrijselijke vloek af te komen. Maar dit gaat moeilijker dan gedacht.

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl is door op 19 mei 2017 beoordeeld met een 8 / 10.

Pirates of the Caribbean is gebaseerd op de gelijknamige attractie binnen Disneyland. Hoe kan het dat de film zo'n wereldwijd succes is geworden?

Laten we beginnen bij het overduidelijke: Johnny Depp als Kapitein Jack Sparrow. Een personage met zoveel aparte trekjes dat alleen Depp het overtuigend kan maken. Dit is ongetwijfeld Depp's bekendste rol, en zeker één van zijn beste. De cast weet elkaar perfect aan te vullen, met bekende acteurs als Keira Knightley, Orlando Bloom én Geoffrey Rush. Een held is zo goed als zijn tegenstander en Rush als Barbossa is geweldig duivels.

‘Nog steeds de beste uit de reeks dankzij de onvergetelijke muziek en een perfecte mix van realisme, fantasy & avontuur.’

Buiten de cast om is het de muziek die de film omhoog lift. Ik durf de soundtrack van Pirates of the Caribbean in hetzelfde straatje te leggen als Star Wars. De muziek is niet alleen geniaal, maar ondertussen ook zo iconisch, dat iedereen het deuntje van de Pirates-films (He's A Pirate) meteen herkent!

The Curse of the Black Pearl is nog steeds de beste in de filmreeks. Met een simpel, maar interessant verhaal en de perfecte mix van realisme én fantasy. Dit onvergetelijke avontuur met Kapitein Jack Sparrow blijft genieten geblazen.

Te zien op Disney+ en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl:

Pluspunten Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Johnny Depp, Gehele cast, Avontuur en fun, Iconische soundtrack van Klaus Badelt & Hans Zimmer, Verhaal, Duister waar het nodig is, Hele look and feel, De piratentijd is op een fantastische manier neergezet

Minpunten Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

CGI is wat verouderd

Over Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

Regie

Gore Verbinski

Cast

Johnny DeppGeoffrey RushOrlando BloomKeira KnightleyJack DavenportJonathan Pryce

Genre

ActieFantasy

Thema

AvontuurMagiePiraten

Taal

Engels

Duur

2:22 uur

Nuttige recensie

31 / 42 personen vinden deze recensie van Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series