Piranhas

2019

2,5
Recensie Piranhas (2019)

Een groep 15-jarigen uit Napels willen snel geld maken. Een (kort) leven van drugs, wapens, misdaad, afpersen en liefde liggen in het verschiet.

Piranhas is door op 4 oktober 2019 beoordeeld met een 2,5 / 10.

Piranhas toont een groep tieners die maffiaatje willen spelen. Technisch straalt de film dat ook uit; alsof kinderen óók achter de camera staan voor regie en script. Er zijn namelijk een hoop scènes die je het hoofd doen schudden.
Neem de moeder van leider Nicola die veel te eenvoudig zwicht voor het grote geld. De veiligheid van zoonlief doet er opeens niet meer toe, zolang haar piepkleine appartementje maar volstaat met afzichtelijke goud-marmeren meubels.
Of het testen van wapens op de Napolitaanse daken onder het 'overstemmende' geluid van afgeschoten vuurwerk. Kijk ons lekker losgaan terwijl niemand het hoort!
En dan het broertje van één van de bendeleden die op de scooter wordt geschoten in zijn rug. Het is dat hij zelf zegt dat hij is geraakt, want uit zijn acteerprestaties - schreeuw, lichaamstaal, houding, mimiek - haal je het niet.
En zo kun je door blijven gaan.

‘Door het matige spel van de tieners en het slechte script was de film alsnog niet goed geweest.’

De film is gebaseerd op het boek La Paranza dei Bamibini van Roberto Saviano. En hoewel ik het boek niet heb gelezen weet ik zeker dat deze beter is dan de film. Veel zaken worden onvoldoende belicht en kunnen beter weggelaten worden. In de trailer gaan de tieners naar de kermis, iets wat niet in de film zit, dus knippen kunnen ze wèl in de montage. Had dat meer gedaan en hou vervolgens de essentie over. Door het matige spel van de tieners en het slechte script was de film alsnog niet goed geweest, maar sowieso beter dan nu.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Piranhas:

Pluspunten Piranhas

-

Minpunten Piranhas

Script, Domme scènes, Kinderlijk, Nietszeggende kalverliefde, Te lang

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Piranhas nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series