Over the Moon (2020)

Recensie Over the Moon (2020)

Over the Moon recensie

Door Jordy Gomes op
Fei Fei (Cathy Ang) gelooft nog in een oude legende die haar moeder vroeger had verteld. Om dit te bewijzen aan haar vader en andere familieleden wilt ze een raket maken naar de maan, om daar aan te tonen dat de Maan-Godin Chang'e echt bestaat.

Het lijkt erop dat streamingdienst Netflix zich ook aan het wagen is aan films binnen het animatie genre. Vorig jaar wisten ze te verbazen met het originele Klaus (2019), wat voor mij een persoonlijke favoriet van het jaar zou worden. Ditmaal hebben ze Disney-veteraan Glen Keane ingeschakeld om een animatie-musical te produceren. Met wederom een verrassend eindresultaat als gevolg.


Over the Moon (2020) gaat over de Chinezen legende van de Maan-Godin, genaamd Chang'e, die vastzit op de maan wachtende op de terugkomst van haar overleden geliefde Houyi. Ondertussen volgen we het verhaal door de ogen van een jong meisje, Fei Fei, dat maar al te graag wil bewijzen dat deze legende waar is. Wanneer ze met pijn en moeite een raket maakt om naar de maan te reizen kan dit avontuur van start gaan. De invloed van bekende Disney-films is duidelijk voelbaar en dient als inspiratie voor Over the Moon. Leuke sidekicks die zorgen voor een dosis komedie, mooie muzieknummers die het verhaal ondersteunen en inhoudelijk vooruitbrengen én een kleurrijke vormgeving aantrekkelijk voor de ogen.

Klinkt allemaal bekend in de oren, maar wat Over the Moon toch een bovengemiddelde film maakt is de volwassen thematiek. Ons hoofdpersonage verliest al op jonge leeftijd haar moeder en de film gaat aan de haal met onderwerpen als een stiefmoeder & stiefbroertje krijgen wanneer je dit niet wilt, hoe je alles weer moet oppakken nadat je een tragedie hebt meegemaakt en hoe je de dood moet accepteren als onderdeel van het leven. Deze thematiek kan soms botsen met andere (wat meer kinderachtige) elementen, maar over het algemeen wordt dit mooi neergezet.

Over the Moon (2020) meteen vergelijken met de tijdloze Disney-klassiekers van vroeger is misschien wat oneerlijk, maar qua thematiek en het entertainmentgehalte liggen ze wel deels in hetzelfde straatje. Hierdoor wordt dit muzikale avontuur een leuke zit om te kijken met de gehele familie.

Cast: Cathy Ang Phillipa Soo Ken Jeong John Cho
Ruthie Ann Miles Margaret Cho Sandra Oh
Regie: Glen Keane
Genre: Animatie Familie Avontuur Netflix
Speelduur: 1:40 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Over the Moon:

Pluspunten

Geregisseerd door Disney-veteraan Glen Keane en zijn invloed is duidelijk voelbaar, Mooie animatie voor een Netflix-productie, Kleurrijk en vrolijke vormgeving voor het hele gezin, Volwassen thematiek met betrekking tot gescheiden ouders, verdergaan met je leven en de dood accepteren, Aantal mooie muzieknummers

Minpunten

Sommige momenten (denk aan de popnummers) zijn wat kinderachtig en passen niet bij het volwassen thema, Had kunnen profiteren van een hoger budget, meer details en een langere speelduur

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Over the Moon met een 7 / 10.

7

Over the Moon is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7 / 10.

Nuttige recensie

20 / 20 personen vinden deze recensie van Over the Moon nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Over the Moon
Over the Moon is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Animatie
8
Recensie Fantasia (1940)
5,5
Recensie The Spongebob Movie: Sponge on the Run (2020)
10
Recensie Toy Story (1995)
8
Recensie Batman: Mask of the Phantasm (1993)
5,5
Recensie Ride Your Wave (2020)
4
Recensie Scoob! (2020)