Klaus (2019)

Recensie Klaus (2019)

Klaus recensie

Door Jordy Gomes op
Jesper (Jason Schwartzman) is de nieuwe postbode van Smeerensburg en met de hulp van Klaus (J.K. Simmons) proberen ze de stad wat levendiger te maken.

Kerstmis komt vroeg dit jaar dankzij de hartverwarmende Netflix-film Klaus (2019). Wat een gigantische verrassing op meerdere fronten. Prachtige handgetekende animatie en een sterke stemmencast blazen leven in dit avontuur voor jong en oud.


Jesper's vader is een rijke zakenman en de baas van een postbedrijf. Hierdoor bestaat het leven van Jesper uit luxe en luiheid, alles wordt voor hem gedaan. Nadat zijn vader hem wegstuurt om postbode te worden van Smeerensburg gaat zijn karakterontwikkeling van start. Langzaam maar zeker moet hij inzien dat het leven niet bestaat uit geld, macht of rijkdommen, maar dat echte geluk alleen mogelijk is met een doel in je leven. Samen met meneer Klaus, die afgelegen woont tussen het gebergte, zullen ze ontdekken hoeveel vreugde je kunt verspreiden met liefde, een cadeau of een helpende hand.

Deze animatiefilm weet niet alleen hoe je op schitterende wijze de Kerstsfeer in beeld moet brengen, maar bevat ook een mooie boodschap over onze samenleving. Hoe een goeie daad, al is deze nog zo klein, iemand kan aansporen om iets positiefs terug te doen of zichzelf te veranderen. Klaus (2019) is een moderne kerstklassieker in de maak, één die je jaarlijks met een lach en een traan wil herontdekken.

Cast: Jason Schwartzman J.K. Simmons Rashida Jones Joan Cusack
Will Sasso Norm Macdonald
Regie: Sergio Pablos
Genre: Animatie Familie Avontuur Netflix
Speelduur: 1:36 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Klaus:

Pluspunten

Prachtige handgetekende animatie, Geschikt voor kinderen en volwassenen, Goeie mix van humor en emotie, Kerstklassieker in de maak, Brengt het Kerstgevoel naar boven, Boodschap over liefdevol zijn naar elkaar toe, Soort origin story voor de Kerstman, Mooi eind

Minpunten

-

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Klaus met een 8 / 10.

8

Klaus is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8 / 10.

Nuttige recensie

44 / 45 personen vinden deze recensie van Klaus nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Klaus
Klaus is te zien op Netflix
Relevante films binnen het genre Animatie
8
Recensie Batman: Mask of the Phantasm (1993)
5,5
Recensie Ride Your Wave (2020)
4
Recensie Scoob! (2020)
7,5
Recensie De Wraak van de Ninja (2020)
10
Recensie Grave of the Fireflies (1988)
7
Recensie Mulan (1998)