Klaus

2019

8
Recensie Klaus (2019)

Jesper (Jason Schwartzman) is de nieuwe postbode van Smeerensburg en met de hulp van Klaus (J.K. Simmons) proberen ze de stad wat levendiger te maken.

Klaus is door op 19 november 2019 beoordeeld met een 8 / 10.

Kerstmis komt vroeg dit jaar dankzij de hartverwarmende Netflix-film Klaus. Wat een gigantische verrassing op meerdere fronten. Prachtige handgetekende animatie en een sterke stemmencast blazen leven in dit avontuur voor jong en oud.

‘Klaus laat zien hoe een goeie daad, al is deze nog zo klein, iemand kan aansporen om iets positiefs terug te doen of zichzelf te veranderen.’

Jesper's vader is een rijke zakenman en de baas van een postbedrijf. Hierdoor bestaat het leven van Jesper uit luxe en luiheid, alles wordt voor hem gedaan. Nadat zijn vader hem wegstuurt om postbode te worden van Smeerensburg gaat zijn karakterontwikkeling van start. Langzaam maar zeker moet hij inzien dat het leven niet bestaat uit geld, macht of rijkdommen, maar dat echte geluk alleen mogelijk is met een doel in je leven. Samen met meneer Klaus, die afgelegen woont tussen het gebergte, zullen ze ontdekken hoeveel vreugde je kunt verspreiden met liefde, een cadeau of een helpende hand.

Deze animatiefilm weet niet alleen hoe je op schitterende wijze de Kerstsfeer in beeld moet brengen, maar bevat ook een mooie boodschap over onze samenleving. Hoe een goeie daad, al is deze nog zo klein, iemand kan aansporen om iets positiefs terug te doen of zichzelf te veranderen. Klaus is een moderne kerstklassieker in de maak, één die je jaarlijks met een lach en een traan wil herontdekken.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Klaus:

Pluspunten Klaus

Prachtige handgetekende animatie, Geschikt voor kinderen en volwassenen, Goeie mix van humor en emotie, Kerstklassieker in de maak, Brengt het Kerstgevoel naar boven, Boodschap over liefdevol zijn naar elkaar toe, Soort origin story voor de Kerstman, Mooi eind

Minpunten Klaus

-

Nuttige recensie

46 / 47 personen vinden deze recensie van Klaus nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies