Mosul

2020

7,5
Recensie Mosul (2020)

Als de jonge politieagent Kawa gered wordt door een speciale interventie-eenheid van de Iraakse politie, besluit hij zich aan te sluiten bij de groep om Mosul te bevrijden van de terroristische organisatie ISIS. Majoor Jasem en zijn team hebben een missie en niets kan hen tegenhouden om die missie te vervolledigen.

Mosul is door op 1 december 2020 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Als we films zien over Al Quaeda of andere terroristische organisaties die aangepakt worden, dan zijn het altijd Amerikaanse 'superheroes' die de boel opruimen. Het is dan ook een verademing om eens 'native' Irakezen aan het werk te zien. We worden als toeschouwer vanaf het eerste shot meteen middenin de actie gedropt en komen er pas uit als de aftiteling op het scherm verschijnt.

Zoals eerder gezegd, vliegt de film aan een sneltempo voorbij. We gaan als het ware van de ene shoot-out naar de andere. Daar zit ook het grootste euvel van deze film, zeker in het begin. Er wordt heel veel geschoten en dat is allemaal heel mooi in beeld gebracht maar verder gebeurt er weinig. Naarmate de film vordert, maken we toch nader kennis met een aantal van de personages en wordt het interessanter, zeker als we geleidelijk aan ook meer te weten komen over de missie van dit team.

Qua beeldvoering en montage zit het snor. Het is bij momenten hallucinant om de beelden te zien van een verwoeste stad waar het team zich een weg doorheen baant. Her en der zie je mensen verschijnen uit de verwoeste huizen, om dan weer te verdwijnen zodra de geweren in beeld komen. Er wordt geloofwaardig geacteerd en Suhail Dabbach is een meer dan charismatische leider van de groep. Kortom, deze prent is een aangename verrassing. Dankzij het grote aanbod komt Netflix heel vaak op de proppen met prima films. Ook deze is een bijzonder plezante manier om een verloren avond door te brengen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Mosul:

Pluspunten Mosul

Actie van begin tot eind, Strak tempo, Heel mooi einde, Beeldvoering, Montage, Het in beeld brengen van de verwoeste stad Mosul, Charismatische Dabbach

Minpunten Mosul

Zeker in het begin heb je het gevoel naar de ene actiescène na de andere te kijken

Nuttige recensie

1 / 1 personen vinden deze recensie van Mosul nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series