Moonstruck

1988

8,5
Recensie Moonstruck (1988)

Loretta Castorini, een weduwe, krijgt een huwelijksaanzoek van Johny Cammareri en zegt ja. Als ze echter bij zijn broer Ronny op bezoek gaat om hem uit te nodigen op het huwelijk, valt ze halsoverkop voor deze broer van haar aanstaande. Haar wereld staat op zijn kop.

Moonstruck is door op 14 april 2021 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Drie Oscars verzilverd van de in totaal zes nominaties. Cher, Dukakis en beste scenario. Alledrie meer dan verdiend, maar die laatste verdient toch een extra pluim omdat we hier echt te maken hebben met een originele kijk op de romantische komedie. Loretta Castorini is de veertig voorbij en is weduwe na het verlies van haar eerste man. Wat volgt, is een bij momenten hilarisch verhaal vol heerlijke figuren en grappige dialogen.

Cher en Dukakis zijn heerlijk als de wat brute Loretta en haar moeder. Iedereen bedriegt iedereen in dit sprookjesachtige universum waarin iedereen verliefd wordt bij volle maan. Cage is zijn eigen overacterende zelve, maar op de één of andere manier past dat wel in deze film. Ook vader Cosmo en vooral grootvader passen wonderwel in dit kleurrijke verhaal.

Ook de muziek is goed gekozen en kleurt mee deze heerlijk speelse film over de mogelijkheid en de onmogelijkheid van de liefde. Ik durf dit dan ook wel een terechte klassieker noemen die zijn welverdiende Oscars zeker niet gestolen heeft.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Moonstruck:

Pluspunten Moonstruck

Het scenario, Speels, Sprookjesachtig, Kleurrijk, Heerlijke personages, Humor, Cher, Dukakis, De muziek

Minpunten Moonstruck

Voelt wat gedateerd aan

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Moonstruck nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series