Mission: Impossible - Rogue Nation

2015

8
Recensie Mission: Impossible - Rogue Nation (2015)

The Impossible Mission Force wordt op last van de CIA opgeheven. Tegelijkertijd komt IMF-agent Ethan Hunt (Tom Cruise) op het spoor van een schimmige organisatie genaamd The Syndicate. Nu moet hij ontkomen aan de CIA en aan een groep terroristen.

Mission: Impossible - Rogue Nation is door op 30 juli 2015 beoordeeld met een 8 / 10.

Vanaf het moment dat Lalo Schifrins iconische muziek door de bioscoopzaal galmt begint de adrenaline door je lichaam te stromen. Mission: Impossible – Rogue Nation is kwaliteitsamusement van het begin tot het eind.

Zoals altijd heeft Tom Cruise er zichtbaar zin in. Als Ethan Hunt krijgt hij wederom de kans om de meest zieke stunts uit te halen. Daarnaast heeft hij een prima tegenspeelster te pakken. Rebecca Ferguson speelt Ilsa Faust; een dubbelspion met een enigmatische loyaliteit. Simon Pegg, Ving Rhames en Jeremy Renner zorgen voor de nodige humor.

Iedere Mission: Impossible film heeft zijn eigen smaakje. Dit komt doordat de regisseurs elkaar per film aflossen. Voor Rogue Nation neemt Christopher McQuarrie het stokje over van Brad Bird. Hij maakte eerder al de puike actiefilm Jack Reacher met megaster Cruise.

McQuarries affiniteit voor actiecinema zorgt ervoor dat Rogue Nation zich met trots naast de andere M:I films mag scharen. Vooral de heerlijk lange achtervolgingsscène halverwege de film is indrukwekkend. Natuurlijk is het verhaal vooral een excuus om zoveel mogelijk stunts aan elkaar te rijgen. Al is dat, gezien het genre, makkelijk te vergeven.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Mission: Impossible - Rogue Nation:

Pluspunten Mission: Impossible - Rogue Nation

Prachtige actie, stunts en achtervolgingsscènes, Chemie tussen Cruise en Ferguson, Simon Pegg

Minpunten Mission: Impossible - Rogue Nation

-

Over Mission: Impossible - Rogue Nation

Regie

Christopher McQuarrie

Cast

Tom CruiseJeremy RennerSimon PeggVing RhamesAlec BaldwinRebecca Ferguson

Genre

Actie

Thema

SpionageHelden

Taal

Engels

Duur

2:11 uur

Nuttige recensie

38 / 38 personen vinden deze recensie van Mission: Impossible - Rogue Nation nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series