Minions

2015

6
Recensie Minions (2015)

Minions zijn de gele hulpjes van slechterik Gru, maar hoe is het zover gekomen? Wie hebben ze voor Gru gediend? Ga mee met Minions Kevin, Stuart en Bob en hun zoektocht naar de allergrootste slechterik die er bestaat.

Minions is door op 9 juli 2015 beoordeeld met een 6 / 10.

Despicable Me (2010) was fantastisch: een ludiek verhaal, vernieuwend, dolkomisch én ieder personage was likeable. Na succes volgt uiteraard meer, maar Despicable Me 2 (2013) wist niet te verrassen. En nu de spin-off met alleen onze gele vrienden, simpelweg Minions genaamd.

Mijn verwachtingen liggen hoog, de Minions kunnen makkelijk een eigen film dragen. Althans, dat dacht ik - deels onterecht blijkt achteraf. Ligt het aan de Minions zelf? Niet eens. Hun eigen taal is nog steeds aandoenlijk, ze zijn nog steeds mal en onnozel.
Het zijn de andere (hoofd)personages in de film die niet werken, vooral Scarlett en Herb Overkill missen de gunfactor. Natuurlijk, het zijn slechteriken, maar dat is Gru ook en hij is wél benaderbaar.

‘De Minions hebben een leider nodig, een verhalenmaker.’

Minions begint ijzersterk, maar zakt steeds verder in elkaar. De climax is niet hoogstaand; een uit de kluiten gewassen Minion past gewoon niet bij de film. Een grote groep Minions die de klus samen tot een goed einde brengt was mijns inziens een beter keuze geweest.

Conclusie: de Minions hebben een leider nodig, een verhalenmaker. En daarbij nog een aantal kinderen, want kinderen zijn dol op Minions - en andersom.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Minions:

Pluspunten Minions

Minions zelf blijven tof en grappig, Begin van de film

Minpunten Minions

Weet niet te verrassen, Hebben Gru nodig, En de kids Margo, Edith en Agnes, Veel grappen in trailer

Nuttige recensie

3 / 4 personen vinden deze recensie van Minions nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies