Ma Vie de Courgette

2016

8
Recensie Ma Vie de Courgette (2016)

Courgette, die eigenlijk Icarus heet, heeft nog weinig geluk gehad in zijn leven; op een leeftijd van negen jaar woont hij in een weeshuis vol andere kinderen. Hij heeft moeite met het maken van vrienden, maar dit verandert wanneer Camille bij hun komt wonen. En zij heeft net als alle kinderen daar haar eigen verhaal.

Ma Vie de Courgette is door op 25 oktober 2016 beoordeeld met een 8 / 10.

De film valt als eerst op door haar stijl; er wordt gekozen voor een eigen karakter in plaats van een getrouwe weergave van de werkelijkheid. Met een relatief klein budget (zes miljoen euro tegenover bijvoorbeeld zestig miljoen van Kubo and the Two Strings) is niet alles mogelijk en blijven er prachtige imperfecties over die een stempel op de charmante stijl van Courgette drukken.

Met thema's als mishandeling, drugs- en drankverslaving, criminaliteit en immigratie ligt het gevaar op de loer dat een jeugdfilm veel te zwaar en heftig wordt. De makers weten de onderwerpen echter zo aan te snijden dat dit nooit gebeurt. Ook wanneer de weeskinderen vragen gaan stellen over seksualiteit wordt dit op een grappige en jeugdige manier verteld. Toch een onderwerp waarbij menig ouder zich ongemakkelijk zou voelen, maar zowel de ouders als de kinderen in de zaal dubbel liggen van het lachen.

De stop-motion animatie van Claude Barras heeft een enorme vertellingskracht; Ma vie de Courgette is aandoenlijk, emotioneel, onschuldig en ook zeker grappig.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ma Vie de Courgette:

Pluspunten Ma Vie de Courgette

Stijl is prachtig, Verhaal, Humor, Omgaan volwassen thematiek, Technische uitmuntende scènes

Minpunten Ma Vie de Courgette

-

Nuttige recensie

4 / 4 personen vinden deze recensie van Ma Vie de Courgette nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series