Ma Vie de Courgette

2016

8
Recensie Ma Vie de Courgette (2016)

Courgette is de bijnaam van een 9-jarige jongen. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt hij overgebracht naar een opvanghuis met andere kinderen van zijn leeftijd die niet meer bij hun ouders kunnen wonen.

Ma Vie de Courgette is door op 8 oktober 2016 beoordeeld met een 8 / 10.

Kijkend met een voorliefde voor animatie, en dan met name een adoratie voor stop-motion animatie, kun je heerlijk genieten van het kleurrijke kunstwerk Ma Vie de Courgette. Een waar genot om naar te kijken. Niet te perfectionistisch gemaakt waardoor een rauwe uitstraling ontstaat. En niet te vergeten: de toffe, uitdagende, technieken. Zoals de scènes met zaklamp of de fantastische disco-avond - mét discobal.

‘Een verhaal over hoop, over diepe dalen én hoge bergen.’

Ma Vie de Courgette gaat over een kleine groep kinderen op weg naar hun tienerjaren. Dus ook op verkenning als het gaat om lichaam en seks. Geen sex of erotiek, juist luchtig, met een flinke dosis humor gebracht.

Het is een mooi verhaal. Geen poespas, geen breinbreker, gewoon vlot vertelt in een uur - genoeg tijd om Courgette, Camille en zelfs Simon in je hart te sluiten. Mijn Naam is Courgette is een verhaal over hoop, over diepe dalen én hoge bergen. Maar bovenal een verhaal over het glas halfvol.

Te zien op CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Ma Vie de Courgette:

Pluspunten Ma Vie de Courgette

Vrolijk, Kleurrijk, Rauwe uitstraling, Toffe technieken, Humor, Vlotte vertelling, Positief

Minpunten Ma Vie de Courgette

-

Nuttige recensie

7 / 7 personen vinden deze recensie van Ma Vie de Courgette nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series