Jannes van der Wal

Jannes van der Wal Voormalig filmrecensent

Lucy (2014)

Recensie Lucy (2014)

Lucy recensie

Door Jannes van der Wal op
Lucy is op vakantie en heeft kennisgemaakt met een leuke jongen die haar forceert tot een zeer nare deal. Een deal waarbij ze een bepaalde drugs voor hen moet vervoeren zonder problemen. De problemen weet ze echter niet te vermijden, met als gevolg dat de drug lekt in haar lichaam en zij door de drugs haar hersencapaciteit enorm vergroot. Met de nodige wendingen als gevolg.

Scarlett Johansson vertolkt de hoofdrol in Lucy goed. Met haar soms uitdagende, vragende of emotieloze gezichtsuitdrukking weet ze Lucy perfect vorm te geven. Lucy begint als een onschuldig meisje, maar komt door omstandigheden in de verkeerde situatie terecht. Deze inleiding van Lucy is zeer vermakelijke gefilmd door de korte tussen fragmenten die de sfeer typeren. Zoals een Afrikaanse savanne waar jachtluipaarden langzaam hun prooi besluipen. Wat in de juiste dosis gedaan is.

De hersencapaciteit van Lucy loopt verder als een rode draad door de film heen. Waarbij je jezelf als kijker afvraagt waar het heen gaat. En of soms niet gewoon te snel aan dingen voorbij gaat? Dat Morgan Freeman als professor hierin moet optreden doet gelijk bij zijn eerste woorden denken aan Transcendence (2014). Wat zeer spijtig is want deze man kan zoveel beter. Jammer om hem deze (kleine) rolletjes te zien spelen.

Het slotakkoord van Lucy is geslaagd en geeft een soort samenvatting. Alles gaat heel snel aan je voorbij, de daadwerkelijke kern van Lucy is lastig (lees: niet) te bepalen. Toch blijf je oplettend kijken, benieuwd wat er nu gaat komen.

Cast: Scarlett Johansson Morgan Freeman Analeigh Tipton
Regie: Luc Besson
Genre: Sciencefiction Actie
Speelduur: 1:29 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Lucy:

Pluspunten

Inleiding van Lucy, Amr Waked

Minpunten

Morgan Freeman, Missen van Chinese ondertiteling

Beoordeling

Jannes van der Wal beoordeelt Lucy met een 6,5 / 10.

6,5

Lucy is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6 / 10.

Nuttige recensie

6 / 11 personen vinden deze recensie van Lucy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Lucy
Relevante films binnen het genre Sciencefiction
7,3
Recensie Finch (2021)
7,5
Recensie Foundation - Seizoen 1 (2021)
8,5
Recensie Dune: Part One (2021)
6
Recensie Reminiscence (2021)
6,5
Recensie Lapsis (2021)
8
Recensie Strawberry Mansion (2021)