Loving

2017

5,5
Recensie Loving (2017)

Loving vertelt het waargebeurde verhaal van Richard en Mildred Loving, een blanke man en een Afro-Amerikaanse vrouw uit de staat Virginia die verliefd werden en in 1958 trouwden.

Loving is door op 24 februari 2017 beoordeeld met een 5,5 / 10.

Na hun trouwdag heeft het echtpaar Loving negen jaar lang moeten vechten voor het recht om samen als één familie in hun geboortestad te mogen wonen. De rechtszaak, Loving v. Virginia, verwierf bekendheid omdat dit de zaak was die toestond dat een gemengd koppel mocht samenwonen.

‘Loving toont dat een historisch moment niet direct een interessante film oplevert.’

Loving toont dat een historisch moment niet direct een interessante film oplevert. De film is een belangrijke zaak op naam van Loving, maar een eigen keuze lijkt het niet echt - althans, zeker niet voor Richard. Anderen spiegelen het koppel een mooi vooruitzicht voor en Richard gaat er, naar de grond kijkend, mompelend mee akkoord. Er is weinig eigen inzet of wil de zaak tot een succes te maken. Van vechten lijkt geen moment sprake.

Voor een film over Loving en lovin' weet de film bizar weinig liefde te tonen. Genegenheid onderling is sporadisch te vinden. Richard lijkt een gevoelloos mens. Zonder inhoud, totaal emotieloos. Loving mist ziel, emotie en liefde. Groot veroorzaker is de mannelijke hoofdrolspeler Joel Edgerton.

Te zien op Netflix en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Loving:

Pluspunten Loving

Onderhoudend en niet slecht, maar...

Minpunten Loving

Joel Edgerton, Weinig imponerend, Weinig interessant, Geen eigen inzet, De wil mist, Nauwelijks liefde

Nuttige recensie

3 / 4 personen vinden deze recensie van Loving nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series