Loving Vincent

2017

9
Recensie Loving Vincent (2017)

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Loving Vincent is door op 7 oktober 2017 beoordeeld met een 9 / 10.

Loving Vincent bevat 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteren. Maakt dit je niet enthousiast? Lees dan niet verder en ga vooral niet naar deze film.

65.000 schilderijen klinkt marketingtechnisch natuurlijk fantastisch. Er zijn echter 'maar' iets meer dan 850 canvassen gebruikt voor de scènes waarop de bewegingen zijn aangebracht. Een teleurstelling? Absoluut niet, want het beeld is verrassend rustig en aangenaam kijkbaar. Je ziet beweging, maar de stop-motion-achtige aanpak is een lust voor het oog.

‘Het beeld is verrassend rustig en aangenaam kijkbaar.’

Het proces van script, storyboard, ruw filmen met bekende acteurs, en dat in een geprepareerde studio naschilderen, zorgt voor authentieke menselijke gevoelens bij de personages - en je herkend ze zonder meer.

Het verhaal is een toffe detective; hoe is Vincent aan zijn eind gekomen? De zoon van zijn postbode gaat weken later op onderzoek uit. Iedereen heeft zijn verhaal, maar wat is de waarheid? Hoe is het echt gebeurt? Los van het fantastische concept, wat onwijs goed is geslaagd, is het verhaal zeker ook interessant.

Te zien op HBO Max, Pathé Thuis en CineMember

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Loving Vincent:

Pluspunten Loving Vincent

Concept, Uitwerking, Techniek, Uniek, Rustig beeld, Aangenaam, Bekende personages, Verhaal

Minpunten Loving Vincent

-

Nuttige recensie

10 / 14 personen vinden deze recensie van Loving Vincent nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series