Loro

2018

6
Recensie Loro (2018)

Silvio Berlusconi is decadent, controversieel en allesbehalve subtiel. Hij maakte snel opgang in de Italiaanse politiek, maar die tijd komt tot een eind.

Loro is door op 30 september 2018 beoordeeld met een 6 / 10.

Nadat de Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino de prachtfilms Youth (2015) en La Grande Bellezza (2013) heeft gemaakt komt hij nu met een film over de laatste politieke dagen van de Italiaanse premier Silvio Berlusconi.

De hoge verwachtingen worden niet geheel waargemaakt. Ook Loro is frivool en luxueus, zoals Sorrentino dat zo goed in beeld kan brengen. Er komt een overdaad aan drugs, drank, party's en losbandige seks voorbij.
Buitensporig wild wordt het helaas niet, althans niet vanuit de kant van Berlusconi - die weer sterk wordt neergezet door Sorrentino's muze Toni Servillo.

‘Een overdaad aan drugs, drank, party's en losbandige seks.’

Loro kun je makkelijk opdelen in twee delen die ergens tussenin even samenkomen, maar verder weinig raakvlak hebben. Het gaat vooral over het einde van Silvio, maar zijn politieke val komt niet krachtig over. Het politieke element ligt ook op de achtergrond en gaat het voornamelijk over het onbezorgde leven.

Loro is aantrekkelijk om te zien en mooi gemaakt, maar blijft verre van memorabel.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Loro:

Pluspunten Loro

Frivool en luxueus, Het mooie Italiaanse leven, Toni Servillo

Minpunten Loro

Brave Berlusconi, Twee losse delen, Niet memorabel

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Loro nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series