Logan (2017)

Recensie Logan (2017)

Logan recensie

Door Vince Christiaans op
In de nabije toekomst zijn mutanten zo goed als uitgestorven. Op een afgelegen locatie zorgt Logan (Hugh Jackman) voor een dementerende Professor X (Patrick Stewart). Dan arriveert de jonge mutant Laura (Dafne Keen). Ze is op de vlucht voor een schimmige organisatie.

In Logan kruipt Hugh Jackman voor de laatste keer in de huid van Wolverine. Een spectaculair afscheid van deze superheld ligt in de lijn der verwachting. Toch gooit regisseur James Mangold het over een andere boeg. Logan heeft meer weg van Walk The Line (2005) en 3:10 To Yuma (2007) dan The Wolverine (2013), om even in Mangolds oeuvre te blijven. 

Logan is een zeer ingetogen film. Je zou het zelfs een domper kunnen noemen. De focus ligt dan ook meer op de personages en hun emotionele toestand dan op spektakel. Hierdoor krijgen Hugh Jackman en Patrick Stewart beiden de kans om hun personages van legitieme diepte te voorzien. Toch is het juist Dafne Keens intense miniheldin Laura die je het meest bijblijft. 

Naast sterk acteerwerk bevat Logan ook een flinke portie actie. Oplettende kijkers zullen merken dat de film vele malen grover is dan andere X-Men avonturen. Zo hakt Wolverine de schurken in bloederige mootjes en is zelfs Professor X niet vies van ieders favoriete F-woord. Deze volwassen insteek (te danken aan het succes van Deadpool afgelopen jaar) maakt Logan niet alleen tot een waardig afscheid, maar ook tot een opvallend nieuw hoofdstuk in de X-Men filmserie.

Cast: Hugh Jackman Patrick Stewart Boyd Holbrook Doris Morgado
Stephen Merchant
Regie: James Mangold
Genre: Superhelden Actie
Speelduur: 2:17 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Logan:

Pluspunten

Emotioneel verhaal, Sterk acteerwerk van Dafne Keen, Hugh Jackman en Patrick Stewart, Leuke bijrol voor komiek Stephen Merchant, Harde actie, Humoristische momenten, Eigentijdsheid van verhaalelementen

Minpunten

Soms lijken personages alleen te vloeken omdat het kan

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Logan met een 8 / 10.

8

Logan is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

19 / 19 personen vinden deze recensie van Logan nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Logan
Relevante films binnen het genre Superhelden
8,5
Recensie V for Vendetta (2006)
8,5
Recensie Joker (2019)
7,8
Recensie Spider-Man: Far From Home (2019)
5,5
Recensie X-Men: Dark Phoenix (2019)
8,4
Recensie Avengers: Endgame (2019)
7,7
Recensie Shazam! (2019)