Little Shop of Horrors (1986)

Recensie Little Shop of Horrors (1986)

Little Shop of Horrors recensie

Door Vince Christiaans op
Alle zorgen van de arme bloemist Seymour (Rick Moranis) lijken te verdwijnen wanneer zijn exotische plant een publiekstrekker blijkt te zijn. Er is echter één nadeel. De plant hunkert naar mensenbloed en neemt niet langer genoegen met een paar druppeltjes.

Musicals zijn een lastig voorstel voor veel filmkijkers. Natuurlijk, iedereen kan genieten van de liedjes in Disney's animatiefilms, maar helaas kunnen traditionele musicals niet altijd rekenen op dezelfde waardering. Toch zijn er meerdere films in dit genre die zelfs de meest fervente musicalhaters zullen verrassen. 

Een prima voorbeeld is Little Shop of Horrors uit 1986. In deze muzikale komedie swingt een enorme vleesetende plant erop los, terwijl Rick Moranis, de vader uit Honey, I Shrunk The Kids (1989), probeert een leventje op te bouwen in de sloppenwijken van New York. Daarnaast is de film geregisseerd door Frank Oz, beter bekend als de stem van Miss Piggy, Grover en Yoda.

Als dat nog niet genoeg redenen zijn om deze musical een kans te geven: Steve Martin speelt een sadistische tandarts met verrassend soepele heupen. De rest van de cast wordt aangevuld door herkenbare karakteracteurs. Deze herkenbare gezichten dragen bij aan de ontwapenende charme van deze musical.

De Disney connectie is ook aanwezig, want naast Little Shop of Horrors zijn componist Alan Menken en schrijver Howard Ashman ook verantwoordelijk voor The Little Mermaid (1989) en Beauty and the Beast (1991). Net als in die films zijn hun liedjes voor Little Shop of Horrors niet alleen grappig, maar ook vervuld van emotie. 

Naast de liedjes zijn de special-effects uiterst memorabel. De pratende plant Audrey II (Levi Stubbs) is zeer overtuigend en het originele einde, waarin New York wordt aangevallen door een leger aan enorme planten, is zelfs zo indrukwekkend dat je je haast niet kunt voorstellen dat dit spektakel werd ingeruild voor het brave einde van de bioscoopversie. 

Is je interesse gewekt? Probeer Little Shop of Horrors dan te zien op de meest recente Blu-ray release. De Director's Cut bevat namelijk het apocalyptische einde, waarin Frank Oz de faustiaanse boodschap van zijn film nog eens lekker dik onderstreept.

Cast: Rick Moranis Ellen Greene Vincent Gardenia Steve Martin
James Belushi John Candy Christopher Guest Bill Murray
Regie: Frank Oz
Genre: Komedie Horror Fantasy
Speelduur: 1:34 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Little Shop of Horrors:

Pluspunten

Sterke liedjes, Humor, Emotie, Symapthieke cast, Prachtige effecten, Mix van musical, sciencefiction en horror, Heldere boodschap, Originele einde

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Little Shop of Horrors met een 8,5 / 10.

8,5

Little Shop of Horrors is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

13 / 16 personen vinden deze recensie van Little Shop of Horrors nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Little Shop of Horrors
Filmklassieker Little Shop of Horrors door Vince
Relevante films binnen het genre Komedie
7,5
Recensie The Worst Person in the World (2022)
7
Recensie Ghostbusters: Afterlife (2021)
7,3
Recensie The French Dispatch (2021)
6
Recensie Army of Thieves (2021)
9
Recensie The Great Dictator (1940)
8
Recensie Druk (2021)