Beauty and the Beast

1991

8,5
Recensie Beauty and the Beast (1991)

Een jonge prins (Robby Benson) verandert in een vreselijk beest vanwege zijn egoïstische daden. De vloek kan alleen worden opgeheven als hij zijn ware liefde vindt. Dan klopt de beeldschone Belle (Paige O'Hara) aan bij zijn kasteel.

Beauty and the Beast is door op 11 maart 2017 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Beauty and the Beast is een moderne animatieklassieker. De derde film in de zogenaamde Disney Renaissance. De periode van 1989 tot 1999 waarin Disney een aantal succesvolle animatiefilms uitbracht, waaronder The Little Mermaid (1989), Aladdin (1992) en The Lion King (1994).

De invloed van vroege Disney-films, zoals Snow White and the Seven Dwarfs (1937) en Cinderella (1950), is duidelijk voelbaar. Zo bevat Beauty and the Beast, naast charmante liedjes en innemende humor, ook veel duistere momenten. Met name het Beest maakt in het begin een afschrikwekkende indruk.

Deze krachtige mix van romantiek, muziek en humor maakt dit tot een onvergetelijke belevenis. Eentje die alleen maar versterkt wordt door de overweldigende animaties. Bovendien staat de film bol van onstuimige liedjes door Howard Ashman en Alan Menken, denk vooral aan Be Our Guest en Gaston.

Deze magische film nestelde zich in 1991 meteen in de harten van jong en oud. Het is daarom niet vreemd dat Beauty and the Beast als eerste animatiefilm ooit werd beloond met een Oscarnominatie in de categorie Beste Film. Uiteindelijk won de film twee welverdiende Oscars voor Beste Muziek en voor Beste Originele Nummer.

Te zien op Disney+

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Beauty and the Beast:

Pluspunten Beauty and the Beast

Prachtige animatie, Humor, Romantiek, Spanning, Onstuimige muziek, Memorabele personages, Voor jong en oud

Minpunten Beauty and the Beast

-

Nuttige recensie

26 / 29 personen vinden deze recensie van Beauty and the Beast nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series