Knives Out (2019)

Recensie Knives Out (2019)

Knives Out recensie

Door Jordy Gomes op
Na de dood van Harlan Thrombey (Christopher Plummer) wordt detective Benoit Blanc (Daniel Craig) ingehuurd om alle familieleden af te gaan en zo hopelijk te bewijzen wie er verantwoordelijk was voor zijn moord.

Verhalen die een moordmysterie centraal zetten zijn voornamelijk erg populair op de televisie. Hier kun je namelijk het mysterie strekken tot meerdere afleveringen/een heel seizoen aan content vullen. Op het filmgebied is het een minder voorkomend onderwerp en de daadwerkelijke pareltjes zijn op één hand te tellen. Gelukkig weet regisseur Rian Johnson met Knives Out een fantastisch originele insteek af te leveren binnen dit genre.


De echte ster van Knives Out is het scherpe script. Deze speelt met de verwachtingen van de kijker, weet de gebruikelijke clichés zowel te omarmen als te vermijden en laat je tot het eind gissen naar de waarheid achter het merkwaardige verhaal. Dit script wordt zo goed mogelijk geperfectioneerd door misschien wel de beste ensemble cast van het jaar. Grote namen als Daniel Craig, Ana de Armas, Chris Evans, Jamie Lee Curtis en ga zo maar door hebben heerlijke bijrollen die allemaal wat achter de hand houden. Op deze manier behoudt de film zijn spanning en blijft de geheimzinnige sfeer hangen.

Net zoals bij elk moordmysterie zal de ontknoping de film doen maken of breken. In dit geval, ondanks wat vergezochte momenten in het plot, wist het slot toch te verrassen. Hierdoor is Knives Out (2019) over het algemeen een vermakelijk spelletje Cluedo geworden met een aangename infusie aan originaliteit.

Cast: Daniel Craig Chris Evans Ana de Armas Jamie Lee Curtis
Michael Shannon Don Johnson Toni Collette Jaeden Martell
Lakeith Stanfield Katherine Langford Christopher Plummer
Regie: Rian Johnson
Genre: Misdaad Mysterie
Speelduur: 2:10 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Knives Out:

Pluspunten

Regie en script van Rian Johnson, Originele invalshoek voor een moordmysterie verhaal, Sterke hoofdrol voor Ana de Armas, Daniel Craig als excentrieke detective, Geweldige cast en personages, Scherpe dialogen, Soundtrack, Montage, Ontknoping*

Minpunten

*Ontknoping zal niet bij iedereen in de smaak vallen, Aantal vergezochte momenten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Knives Out met een 8 / 10.

8

Knives Out is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,5 / 10.

Nuttige recensie

30 / 33 personen vinden deze recensie van Knives Out nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Knives Out
Relevante films binnen het genre Misdaad
7
Recensie The Devil All the Time (2020)
5,3
Recensie Project Power (2020)
7
Recensie Calm with Horses (2020)
9
Recensie Berlin Alexanderplatz (2020)
7,5
Recensie The Gentlemen (2020)
9,5
Recensie Uncut Gems (2020)