Kin

2018

4,5
Recensie Kin (2018)

De 14-jarige Eli slaat, samen met zijn oudere broer Jimmy, op de vlucht voor een crimineel, twee mysterieuze soldaten en de politie. Zijn enige bescherming is een ruimtewapen.

Kin is door op 21 september 2018 beoordeeld met een 4,5 / 10.

Laat je niet misleiden door de goedkope marketingtruc van de producers van Stranger Things, Kin komt niet eens in de buurt van de kwaliteit van de hitserie. Ook de filmposter ziet er futuristisch uit, maar de film biedt onvoldoende sciencefiction. Alleen het wapen is tof, maar is in de film als geheel niets meer dan een gimmick.

‘Kin is een standaard Hollywood film.’

Myles Truitt maakt van zijn personage Eli een weinig uitstralende tiener, maar blijft likeable. Ook nieuwe vriendin Milly (Zoë Kravitz) houdt prima stand. Het zijn de andere (hoofdrol)spelers die niets te bieden hebben: grote broer Jimmy is irritant, vader Hal is een leeg personage en James Franco doet 'zijn ding' als creepy crimineel Taylor.
De soundtrack valt in positieve zin op, wat niet gezegd kan worden van de actie (geen bloed) en het verhaal (behoorlijk saai).

Kin is een standaard Hollywood film. Vervang de protagonist voor een tiener, geef hem een ruimtewapen en hoop op iets nieuws. Maar zo werkt het niet en Kin is het bewijs.
Kin is overduidelijk het begin van een franchise. Met dat uitgangspunt mag je hopen dat Eli in deel twee volwassen is en gevraagd wordt door zijn nieuwe broeders, anders mag de stekker direct uit deze franchise getrokken worden.

Te zien op Netflix en Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Kin:

Pluspunten Kin

Myles Truitt, Soundtrack

Minpunten Kin

Niet futuristisch, Onvoldoende sciencefiction, Jimmy, vader en Taylor, Actie, Saai

Nuttige recensie

2 / 4 personen vinden deze recensie van Kin nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere sciencefictionfilms en -series