Kill Bill: Vol. 2

2004

8,5
Recensie Kill Bill: Vol. 2 (2004)

Huurmoordenaar The Bride gaat verder met haar kill-lijst. Er staan nog maar drie namen op, met als laatste: Bill.

Kill Bill: Vol. 2 is door op 18 juni 2022 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Je ontkomt niet aan de vergelijking met Vol. 1. In dit directe vervolg wordt meer gepraat en is minder actie te zien. Minder spectaculair, met langgerekte scènes. Trager, maar nooit saai. Niet alleen door de speelduur is het een logische keuze om Vol. 1 en 2 te splitsen in twee aparte films. Het verschil in stijl is het meest opvallend. De vorige was een actievolle martial arts-film, dit is meer een drama met western invloeden. Net als Kill Bill: Vol. 1 ook hier weer een mix van filmtrucs en -stijlen. De twee zijn verschillend, maar passen wel samen als één geheel.

Waar in het eerste deel bijna honderd kills te zien zijn, bevat Kill Bill: Vol. 2 er maar drie. Deze zijn echter wel heel tof of aangrijpend - ook wanneer een gevecht niet eindigt met de dood en de ander aan haar lot wordt overgelaten. Van korte duur, plots en explosief. Van nul naar honderd in drie seconden.

‘De twee films zijn verschillend, maar passen wel samen als één geheel.’

Kill Bill: Vol. 2 draait meer om de achtergrondverhalen. Zoals de relatie van Bill en Kiddo (nu komt de kijker achter de echte naam van The Bride, zij het door een wat vreemd tussenshot in de schoolbanken), waarom hij haar wilde vermoorden, hoe Kiddo haar kungfu-technieken leerde van meester Pai Mei (een zeer vermakelijke ode aan kungfu-films uit de jaren '70) en in het algemeen het vervolg van de cliffhanger waar Vol. 1 zo grandioos mee afsloot.

Uma Thurman en David Carradine spelen uitstekend. Een mooi en geloofwaardig duo. Met liefde én haat voor elkaar. Gecompliceerd en gelaagd. "You and I have unfinished business." De film bevat iconische scènes, zoals die met de zwarte mamba, het uitgerukte oog, de training van Pai Mei, het eindgevecht met Bill en de 'five-point palm exploding heart technique'.

Hoewel Vol. 2 een losse film is, wordt deze niet gezien als Tarantino's vijfde. Kill Bill: Vol. 1 en Vol. 2 zijn samen één film. Hiermee is zijn laatste film, Once Upon a Time in... Hollywood (2019) zijn negende. Quentin heeft altijd gezegd na de tiende film met pensioen te gaan. Eens zien of hij woord houdt én wat die tiende film gaat worden, één van de mogelijkheden is het compleet maken van deze trilogie met Kill Bill: Vol. 3.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Kill Bill: Vol. 2:

Pluspunten Kill Bill: Vol. 2

Anders maar nog steeds solide, Trager maar nooit saai, Splitsing in twee films, Verschil in filmstijl, Toffe kills, Achtergrondverhalen, Ode aan de kungfu-films uit de jaren '70, Samenspel Uma Thurman en David Carradine, Iconische scènes

Minpunten Kill Bill: Vol. 2

Waarheidsserum was niet nodig, Minder actie, Uitleg-scène naam The Bride

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Kill Bill: Vol. 2 nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series