Justice League

2017

5
Recensie Justice League (2017)

Wanneer een buitenaards opperwezen (Ciarán Hinds) de Aarde bedreigt moeten Batman (Ben Affleck) en Wonder Woman (Gal Gadot) 's werelds grootste superhelden verzamelen om hem te stoppen.

Justice League is door op 15 november 2017 beoordeeld met een 5 / 10.

Met Justice League spelen DC en Warner Bros. leentjebuur bij Marvel. De vergelijking met The Avengers (2012) is namelijk onvermijdelijk, mede doordat regisseur Zack Snyder om privéredenen tijdens de productie werd afgelost door Joss Whedon. De man achter de eerste twee Avengers-films.

Gelukkig is Justice League niet zo'n miserabele ervaring als Batman v Superman: Dawn of Justice (2016) of Suicide Squad (2016). De film is opvallend luchtig en er is zelfs tijd voor enige humor. De duistere toon uit de voorgaande films is er nog steeds, maar lijkt langzaam weg te trekken.

Helaas voelt deze koerscorrectie niet erg organisch. Justice League is onsamenhangend in toon, plot en karakterontwikkeling. Het is daardoor heel makkelijk om te zien waar Whedon heeft ingegrepen. De stille momenten met onze helden en de charmes van The Flash (Ezra Miller) zijn daar de beste voorbeelden van.

Wie na Wonder Woman (2017) had gehoopt op een succesvolle team-up van DC's bekendste helden komt bedrogen uit. Het fundament waarop dit universum is gebouwd blijft zwak en de correcties ruiken meer naar wanhoop dan naar oprechte bezieling. Heel jammer, want deze helden verdienen meer.

Te zien op HBO Max en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Justice League:

Pluspunten Justice League

Humor, Leuke karaktermomenten, Ezra Miller als The Flash, Kort, Minder duister dan voorgangers

Minpunten Justice League

Onsamenhangend, Zwak verhaal, Geforceerd, Slechte computereffecten

Nuttige recensie

19 / 24 personen vinden deze recensie van Justice League nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series