Just Mercy (2020)

Recensie Just Mercy (2020)

Just Mercy recensie

Door Jordy Gomes op
Walter McMillian (Jamie Foxx) is afwachtende voor zijn doodsstraf en krijgt hulp van advocaat Bryan Stevenson (Michael B. Jordan), die de zaak wilt heropenen vanwege een gebrek aan overtuigend bewijs.

Waargebeurde verhalen over hardhandige onderwerpen weten vaak de bioscoopzaal in stilte achter te laten. Zo ook het geval bij Just Mercy. In deze film is duidelijk zichtbaar hoe de staat neerkijkt op mensen met een andere huidskleur of een lagere arbeidsklasse. Er worden bewijsstukken gefabriceerd en gemanipuleerd om zo een moord in de schoenen van Walter McMillian te schuiven. Het is aan advocaat Bryan Stevenson om te onderzoeken hoe de zaak een nieuw, eerlijk proces kan aanvragen.


De film wordt compleet gedragen door het geweldige acteerspel van de cast. Jamie Foxx speelt ingetogen en terughoudend. Een bescheiden man, waarbij het op zijn gezicht afleesbaar is hoe verloren hij zich voelt. De enige vorm van hoop wordt hem gegeven door zijn advocaat, sterk gespeeld door Michael B. Jordan. Hij komt respectvol over tegen zijn cliƫnten en laat zichzelf duidelijk meeslepen door alle nare omstandigheden die ontstaan als gevolg van deze zaak. Hiernaast is de kleine bijrol van Rob Morgan verantwoordelijk voor een emotionele ondertoon. Door zijn ogen zien we de betreurde realiteit die gevangen in de dodencel ondergaan.

Just Mercy probeert aan te tonen hoe moeilijk het kan zijn om te vechten voor gelijke rechten in een systeem dat dit niet altijd toelaat. Een verhaal over menselijkheid, eerlijkheid en hoe pijnlijk het kan zijn om ergens ten onrechte van beschuldigd te worden.

Cast: Michael B. Jordan Karan Kendrick Jamie Foxx Tim Blake Nelson
Rafe Spall Brie Larson
Regie: Destin Daniel Cretton
Genre: Drama
Speelduur: 2:17 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Just Mercy:

Pluspunten

Overzichtelijke regie, Meeslepend verhaal, Geweldig acteerwerk van Jamie Foxx & Michael B. Jordan, Bijrol van Rob Morgan, Interessant onderzoek-aspect, Maakt verschillende emoties bij je los

Minpunten

Lange speelduur is voelbaar

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Just Mercy met een 8 / 10.

8

Just Mercy is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 8 / 10.

Nuttige recensie

12 / 14 personen vinden deze recensie van Just Mercy nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Just Mercy
Relevante films binnen het genre Drama
7
Recensie House of Gucci (2021)
7,3
Recensie Finch (2021)
8
Recensie Tick, Tick... Boom! (2021)
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
6
Recensie Un Monde (2021)