Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Recensie Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom recensie

Door Jordy Gomes op
Claire (Bryce Dallas Howard) en Owen (Chris Pratt) keren terug naar Jurassic World om de dinosauriërs te redden van een vulkaan die op uitbarsten staat.

Na het gigantische succes van Jurassic World (2015) kon een vervolg niet op zich laten wachten. Ditmaal staat J.A. Bayona aan het roer. Deze nieuwe regisseur maakt Fallen Kingdom een visueel plaatje en stelt ook relevante vragen, zoals: zijn deze (bedreigde) diersoorten het waard om te redden?


Regisseur Bayona kiest met Fallen Kingdom soms voor een duistere aanpak en de horror geïnspireerde scènes schieten uit als hoogtepunten. Hierdoor voelt Fallen Kingdom ook een stuk intiemer aan dan de eerste film. We spenderen tijd op maar twee locaties, wat meedraagt aan de intensiteit. Een gevaarlijke dino die losloopt in een groot huis? Met dit concept kun je genoeg spanning creëren en dit gebeurt dan ook in een scène of twee, maar verder laat de uitvoering te wensen over. Ook de domme personages en de overdreven zakenmannen maken dit een cartooneske versie dat je niet te serieus moet nemen, het probleem is alleen dat de film zichzelf wel serieus neemt. 

Het eind van Jurassic World: Fallen Kingdom maakt je warm voor een vervolg met een opzet dat al vele malen interessanter is dan dit tweede deel in zijn geheel. Het is duidelijk dat Fallen Kingdom alleen is geproduceerd als overbrugging om bij dit derde deel uit te komen. Hopelijk laat Jurassic World 3 een diepere indruk achter.

Cast: Chris Pratt Bryce Dallas Howard Jeff Goldblum BD Wong
James Cromwell Ted Levine Justice Smith Geraldine Chaplin
Daniella Pineda Rafe Spall Toby Jones
Regie: J.A. Bayona
Genre: Avontuur
Speelduur: 2:08 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jurassic World: Fallen Kingdom:

Pluspunten

Regie van J.A. Bayona, Visueel sterk, Goeie combinatie van CGI en animatronics, Horror geïnspireerde elementen, Design van de Indoraptor, Soundtrack van Michael Giacchino, Interessant einde

Minpunten

Domme beslissingen van personages, Slechteriken zijn over the top, Concept past niet bij de Jurassic-franchise, Bestaat duidelijk alleen om het interessante einde op te zetten

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Jurassic World: Fallen Kingdom met een 5,5 / 10.

5,5

Jurassic World: Fallen Kingdom is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 5,5 / 10.

Nuttige recensie

15 / 22 personen vinden deze recensie van Jurassic World: Fallen Kingdom nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Jurassic World: Fallen Kingdom
Relevante films binnen het genre Avontuur
6,6
Recensie Solo: A Star Wars Story (2018)
7,7
Recensie Ready Player One (2018)
6
Recensie Tomb Raider (2018)
6,5
Recensie Early Man (2018)
7
Recensie Jumanji: Welcome to the Jungle (2017)
8,3
Recensie Star Wars: The Last Jedi (2017)