Jojo Rabbit

2020

8,5
Recensie Jojo Rabbit (2020)

Vlak nadat Johannes Beltzer (Roman Griffin Davis) lid wordt van de Hitlerjugend komt hij erachter dat er een Joods meisje (Thomasin McKenzie) ondergedoken zit in zijn ouderlijk huis. Hij vraagt zijn denkbeeldige vriend Adolf Hitler (Taika Waititi) om hulp.

Jojo Rabbit is door op 2 januari 2020 beoordeeld met een 8,5 / 10.

De trailers voor Taika Waititi's nieuwste film zijn even verbijsterend als grappig. Een komedie over nazi's en de Jodenvervolging met een geestige bijrol voor Hitler? Misschien niet het meest voor de hand liggende materiaal voor humor. Toch maakt Waititi er wederom een geslaagd geheel van. 

Het verhaal van Jojo Rabbit wordt helemaal gefilterd door de belevingswereld van Johannes, wiens hoofd al van kleins af aan is volgepropt met nazipropaganda. Hij is zo'n overtuigd aanhanger dat zelfs zijn denkbeeldige vriend de gedaante aanneemt van een kinderlijke Hitler. 

Door Johannes' ogen bestaat zijn leven in het Derde Rijk voornamelijk uit soldaatje spelen en het herhalen van haatretoriek, maar dankzij zijn ontmoeting met het ondergedoken meisje Elsa weekt hij zich langzaam los van zijn nazistische denkbeelden, totdat de ware aard van het regime pijnlijk duidelijk wordt.

Met Jojo Rabbit heeft Waititi een unieke manier gevonden om de verraderlijkheid van haat en fanatisme bloot te leggen. Zijn film is vaak hilarisch en soms kort door de bocht, maar hij verliest de ernst van zijn boodschap nooit uit het oog. Dit maakt Jojo Rabbit tot meer dan alleen een sterke komedie.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jojo Rabbit:

Pluspunten Jojo Rabbit

Humor, Verrassend veel diepgang, Emotie, Sterke acteerprestaties van Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie en Sam Rockwell, Sterke boodschap, Vraagt je om verder te kijken dan de oppervlakte

Minpunten Jojo Rabbit

-

Nuttige recensie

20 / 29 personen vinden deze recensie van Jojo Rabbit nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies