Jingle Jangle: A Christmas Journey

2020

8,5
Recensie Jingle Jangle: A Christmas Journey (2020)

Jeronicus Jangle is een getalenteerd speelgoedmaker. Op een dag maakt hij een revolutionair stukje speelgoed (een narcistische Don Juan), dat echter gestolen wordt door zijn assistent Gustafson. Jangle verliest al zijn waardigheid en zijn vertrouwen in de mensheid. Als zijn vrouw sterft, laat ook zijn dochter hem in de steek. Het is pas als hij bezoek krijgt van zijn kleindochter zoveel jaren later dat hij opnieuw openbloeit.

Jingle Jangle: A Christmas Journey is door op 20 december 2020 beoordeeld met een 8,5 / 10.

Of deze film echt een 8,5 waard is, weet ik niet precies. Eén ding is zeker: het is Kerstverlof in één van de moeilijksteen vreemdste jaren ooit en dan doet een hartverwarmende film als deze je echt wel goed. Bovendien is dit één van de betere Kerstfilms van de laatste jaren. Forest Whitaker laat zich nog eens van zijn zachtste kant zien als Jangle en hij krijgt weerwerk van een adorabele Madalen Mills als kleindochter Journey. En Keegan-Michael Key is een heerlijke slechterik.

Uniek voor deze Kerstmusical is het feit dat hij grotendeels bevolkt wordt door zwarte acteurs en dat de muziek geschreven is door John Legend. Dat maakt dat bijna alle acteurs over fantastische stemmen beschikken en dat de songs en choreografie swingen dat het een lieve lust is. 

Daarenboven zit de film boordevol magie en prachtige personages. De manier waarop het boek van oma tot leven komt, is prachtig. Het dorpje waar Jangle woont, is van een Dickensiaanse schoonheid en de CGI is van een hoog niveau (Don Juan en Buddy zijn hele leuke personages). Netflix pakt uit met een prachtige musical en een heel mooi Kerstverhaal. Ideaal voor het hele gezin tijdens deze donkere dagen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Jingle Jangle: A Christmas Journey:

Pluspunten Jingle Jangle: A Christmas Journey

Forest Whitaker, Zwarte acteurs en dansers, Schitterende muziek, Magische personages en locaties, Hartverwarmend, Adorabele Madalen Mills, Keegan-Michael Key, Swingende choreografie

Minpunten Jingle Jangle: A Christmas Journey

De clichés zijn aanwezig

Nuttige recensie

3 / 4 personen vinden deze recensie van Jingle Jangle: A Christmas Journey nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere fantasyfilms en -series