IT (2017)

Recensie IT (2017)

IT recensie

Door Vince Christiaans op
Een groep jonge buitenbeentjes wordt in het naargeestige dorpje Derry geterroriseerd door de demonische clown Pennywise (Bill Skarsgård).

IT is één van Stephen Kings meest iconische boeken. Deze bekendheid is o.a. te danken aan het succes van de ruim drie uur durende miniserie uit 1990. Echter, buiten het memorabele acteerwerk van Tim Curry als Pennywise zal deze serie in 2017 geen hart meer sneller doen kloppen. 


Kortom, het perfecte moment voor een remake! Regisseur Andrés Muschietti heeft zijn verfilming opgesplitst in twee hoofdstukken, waarvan dit deel zich alleen richt op de eerste confrontatie tussen The Losers' Club en IT. 

Deze splitsing geeft Muschietti de ruimte om elk kind te voorzien van de nodige karakterontwikkeling. Nog voordat de bovennatuurlijke dreiging van IT een rol speelt, zien we hoe de kinderen omgaan met de duisternis van het dorpje Derry. Hierin schuilt de kracht van de film. 

Wanneer IT verschijnt trakteert Muschietti ons op een aantal effectieve horror-scènes. Gelukkig maakt hij spaarzaam gebruik van Bill Skarsgårds gestoorde Pennywise, waardoor zijn ware aard geheimzinnig blijft. Uiteindelijk vindt IT de juiste balans tussen drama en horror. Een prestatie op zich, maar ook de reden waarom deze remake zich met trots naast de beste King-verfilmingen mag scharen.

Cast: Bill Skarsgård Jaeden Lieberher Jeremy Ray Taylor Sophia Lillis
Finn Wolfhard Wyatt Oleff Chosen Jacobs Jack Dylan Grazer
Nicholas Hamilton
Regie: Andy Muschietti
Genre: Horror Thriller Remake
Speelduur: 2:15 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van IT:

Pluspunten

Sterk acteerwerk jonge cast, Bill Skarsgård als Pennywise, Drama, Sfeer, Inventieve horror, Goede set-up voor een vervolg, Design van Pennywise en zijn verschijningen, Effectieve muziek van Benjamin Wallfisch

Minpunten

-

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt IT met een 8,5 / 10.

8,5

IT is door 4 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 8,4 / 10.

Nuttige recensie

15 / 20 personen vinden deze recensie van IT nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van IT
Relevante films binnen het genre Horror
7,5
Recensie Mary Shelley’s Frankenstein (1994)
7
Recensie Bram Stoker’s Dracula (1992)
7,8
Recensie The Invisible Man (2020)
1
Recensie The Boy: Brahms’ Curse (2020)
5,5
Recensie The Lodge (2020)
5
Recensie Gretel & Hansel (2020)