IT: Chapter Two

2019

7
Recensie IT: Chapter Two (2019)

Na 27 jaar komen de leden van de Losers' Club bijeen in Derry om voorgoed een eind te maken aan Pennywise de Clown (Bill Skarsgård).

IT: Chapter Two is door op 6 september 2019 beoordeeld met een 7 / 10.

Mits goed uitgevoerd lenen de verhalen van Stephen King zich prima voor een adaptatie naar het witte doek. Zo mag IT: Chapter One (2017) zich uitroepen tot één van zijn meest geslaagde verfilmingen. De tweede helft van het boek, het verhaal over de volwassen leden van de Losers' Club, bevat absurde ideeën en een opgeblazen narratief. Dit vertalen naar het grote scherm zal geen gemakkelijke taak worden.


Door middel van terugblikken blijven de originele kindacteurs onderdeel van het verhaal en worden er gaten ingevuld uit het eerste deel. Hierdoor weten IT Chapter One & Two elkaar te complimenteren en voelt het geheel aan als een episch horror-avontuur. De oudere versies van de Losers' Club zijn perfect gecast en lijken niet alleen in gedrag, maar soms ook qua uiterlijk, onwijs veel op hun jonge tegenhangers. Met name Bill Hader als Richie weet de balans tussen komedie, angst en drama geloofwaardig te verkopen.

De langdradige film werkt dankzij de connectie die de kijker heeft met de personages en de chemie tussen de Losers' Club. De trouwheid aan het oorspronkelijke materiaal mag gecomplimenteerd worden, maar maakt dit ook een overvolle film met een rommelige verhaalstructuur. De tweede helft van het boek is minder gestructureerd en boeiend dan de eerste helft, iets wat terug is te zien in beide filmadaptaties. Desondanks slaagt IT: Chapter Two erin om een bevredigend eind te breien aan één van de meest iconische horror-verhalen van onze tijd.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van IT: Chapter Two:

Pluspunten IT: Chapter Two

Perfecte casting voor de oudere Losers, Chemie tussen de personages, Bill Hader als Richie, Verrassend sterke humor, Bill Skarsgård wederom geweldig als Pennywise, Duidelijk trouw aan het boek, Aantal gruwelijke scènes met Pennywise, Sfeeropbouw, Dramatische momenten, Laatste confrontatie

Minpunten IT: Chapter Two

Rommelig verhaal, Repetitief met betrekking tot de horror scènes, Niet angstaanjagend genoeg, Balans tussen horror en komedie ontbreekt, Overvolle film

Nuttige recensie

30 / 34 personen vinden deze recensie van IT: Chapter Two nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series