Insidious: The Last Key

2018

5
Recensie Insidious: The Last Key (2018)

Al tijdens haar jeugd krijgt Elise te maken met geestesverschijningen. Haar vader kan er niet mee omgaan en Elise vlucht. Meer dan een halve eeuw later moet ze haar trauma's onder ogen zien als ze terug gaat naar het huis van haar jeugd.

Insidious: The Last Key is door op 9 februari 2018 beoordeeld met een 5 / 10.

De Insidious filmreeks - we zijn aangekomen bij het vierde deel - heeft maar twee consistente factoren: de filmtitel en Lin Shaye als Elise Rainier. Deze 74-jarige actrice trakteert de kijkers iedere film weer op een sympathiek personage. Hoewel een psychic, toch een leuk mens. Dat kunnen we niet zeggen van side kicks Specs (Leigh Whannell) en Tucker (Angus Sampson). Deze twee personages zijn onwijs irritant en hebben maar één doel zo lijkt het: tienerkijkers entertainen op een kinderachtige manier.

‘Wanneer hebben makers nou eens door dat een volledig zichtbare entiteit de spanning wegneemt?’

De link tussen geest en mens is prima uitgevoerd. Ook leuk is het spelen met de vraag wat echt is en wat een geestesverschijning. Uiteraard zitten de nodige jump scares er weer in; de spanning bouwt op, maar je schrikt van niets. En wanneer hebben horrorfilm-makers nou eens door dat een volledig zichtbare entiteit de spanning wegneemt? Een goede dosis mysterie en onzichtbaarheid draagt juist bij aan spanning.

Insidious: The Last Key is niet heel goed, maar ook niet heel slecht. De film is in ieder geval beter dan Insidious: Chapter 3 (2015) en dat is al een hele vooruitgang.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Insidious: The Last Key:

Pluspunten Insidious: The Last Key

Lin Shaye, Beter dan deel drie, Spelen met echt en nep, Link tussen mens en geest

Minpunten Insidious: The Last Key

Specs en Tucker, Volledig zichtbare entiteit, Jump scares

Nuttige recensie

2 / 2 personen vinden deze recensie van Insidious: The Last Key nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere horrorfilms en -series