I Want You Back

2022

7,5
Recensie I Want You Back (2022)

Emma (Jenny Slate) en Peter (Charlie Day) ontmoeten elkaar nadat ze allebei zijn gedumpt door de liefdes van hun leven. Samen smeden ze een plan om hun exen bij hun nieuwe partners weg te kapen.

I Want You Back is door op 11 februari 2022 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Natuurlijk is de liefde mooi, maar liefdesverdriet is stiekem veel leuker om naar te kijken. Dat bewijst de romantische komedie I Want You Back, waarin twee (bijna) volwassenen worstelen met het vertrek van hun wederhelften. We ontmoeten Emma (Jenny Slate) en Peter (Charlie Day) in de noodlottige momenten voordat hun relaties op de klippen lopen. Het zijn de seconden voordat hun gelukzalige onwetendheid aan gruzelementen wordt geslagen. Voor beiden volgt een aaneenschakeling van slapeloze nachten en deprimerende dagen.

‘I Want You Back is perfect Valentijnsvoer.’

Het is die liminale fase waarin iedereen die ooit een relatiebreuk heeft ondergaan zich zal herkennen. De periode waarin de andere persoon nog zo dichtbij voelt, maar zo ver weg blijkt. Tijdens een huilsessie in een trappenhuis komen Emma en Peter elkaar tegen. Ze voelen zich verbonden door hun vergelijkbare situaties en al snel is een nieuwe vriendschap geboren. Na een avondje alcohol besluiten de twee elkaar te helpen om hun exen terug te winnen. Peter gaat aanpappen met Emma's fitnessgeile ex-vriend, terwijl Emma op pad gaat om de pretentieuze nieuwe vriend van Peters ex te verleiden.

De problemen laten zich zo raden. De twee sneuneuzen raken verstrengeld in de levens van elkaars exen met zowel humoristische als pijnlijke gevolgen. De lessen over loslaten en in het moment leven laten ook niet lang op zich wachten, maar de voorspelbaarheid van het plot wordt tenietgedaan door het spel van Jenny Slate en Charlie Day. Het koppel is moeiteloos grappig en hun chemie zorgt ervoor dat je je als kijker maar wat graag laat meesleuren in hun meelijwekkende escapades. Dit maakt I Want You Back tot perfect Valentijnsvoer en één van de weinige romantische komedies die ook echt grappig is.

Te zien op Prime Video

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van I Want You Back:

Pluspunten I Want You Back

Chemie tussen Jenny Slate en Charlie Day, Balans tussen drama, Romantiek en humor, Leuke bijrollen voor Scott Eastwood, Gina Rodriguez en Manny Jacinto

Minpunten I Want You Back

-

Nuttige recensie

9 / 9 personen vinden deze recensie van I Want You Back nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere romantische films en series