Horse Girl

2020

7,5
Recensie Horse Girl (2020)

Wanneer er vreemde dingen gebeuren in het leven van de verlegen Sarah (Alison Brie) weet ze niet bij wie ze terecht kan.

Horse Girl is door op 18 februari 2020 beoordeeld met een 7,5 / 10.

De openingsscène van de nieuwe Netflix-release Horse Girl doet denken aan een televisiefilm uit de jaren tachtig. We ontmoeten Sarah, een verlegen jonge vrouw wiens leven zich vooral afspeelt in de hobbywinkel waar ze werkt en op de bank, met haar favoriete serie Purgatory.

Je merkt al snel dat er iets niet klopt. Collega's, vrienden en familie lijken wel heel erg op hun hoede in het bijzijn van Sarah. Dit leidt tot een onheilspellende sfeer, maar regisseur Jeff Baena laat je lang raden naar wat er mis is. Heel even verandert de film zelfs in een psychologische thriller.

Sarah blijkt echter te lijden aan een psychische stoornis die haar beeld van de werkelijkheid ernstig vervormd. De film doet geen uitspraken over haar ziektebeeld, maar neemt ons mee in Sarah's belevingswereld. Hierdoor raak je als kijker net zo gedesoriënteerd en angstig als het hoofdpersonage.

Maar hoe surrealistisch de film ook wordt, ons anker blijft het acteerwerk van Alison Brie. Met haar kwetsbaarheid wekt zij meteen sympathie op, waardoor haar psychische verval keihard aankomt. De werkelijke boodschap van Horse Girl blijft helaas nogal vaag, maar de emotionele impact valt niet te ontkennen.

Te zien op Netflix

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Horse Girl:

Pluspunten Horse Girl

Acteerwerk Alison Brie, Onheilspellend, Emotioneel, Surrealistische elementen, De angst van Sarah wordt sterk in beeld gebracht, Sfeervolle muziek

Minpunten Horse Girl

De film gaat niet verder in op het ziektebeeld van Sarah, alleen de symptomen en de uitwerking komen aan bod

Nuttige recensie

13 / 15 personen vinden deze recensie van Horse Girl nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere dramafilms en -series