Hidden Figures (2017)

Recensie Hidden Figures (2017)

Hidden Figures recensie

Door Vince Christiaans op
Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe) zijn drie Afro-Amerikaanse vrouwen die werkzaam zijn bij NASA. Tijdens hun monumentale werkzaamheden worstelen zij met de vele vooroordelen over hun geslacht en ras.

Hidden Figures gaat over de rol van Afro-Amerikaanse vrouwen in de vroege jaren van het Amerikaanse ruimteprogramma. De film is gebaseerd op het boek van Margot Lee Shetterly en wordt door de aantrekkelijke mix van drama en humor nooit een saaie geschiedenisles. 


Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe nemen de hoofdrollen voor hun rekening. Regisseur Theodore Melfi weet dat hij drie oprechte actrices in handen heeft en stelt zijn vaardigheden geheel in dienst van hun talenten. Hierdoor is Hidden Figures niet zo dramatisch als verwacht, maar wel heel effectief. 

De drie dames worden ondersteund door een sterke cast onder leiding van Kevin Costner. Jim Parsons is helaas de uitzondering op de regel als een bekrompen leidinggevende. Parsons maniertjes doen gewoonweg te vaak denken aan zijn personage uit The Big Bang Theory, waardoor hij al zijn geloofwaardigheid verliest. 

Ondanks de ontroerende kwesties die aan het hart liggen van dit verhaal groeit Hidden Figures uit tot een inspirerende feelgoodfilm vol sterke acteerprestaties. Het is een bewonderenswaardige poging om dit vergeten stukje Amerikaanse geschiedenis aan het voetlicht te brengen.

Cast: Taraji P. Henson Octavia Spencer Janelle Monáe Kirsten Dunst
Jim Parsons Mahershala Ali Aldis Hodge Glen Powell
Kevin Costner
Regie: Ted Melfi
Genre: Drama
Speelduur: 2:07 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hidden Figures:

Pluspunten

Goede mix van drama en humor, Belangrijk verhaal, Sterke acteerprestaties van Taraji P. Henson, Octavia Spencer en Janelle Monáe, Leuke rol voor Kevin Costner, Prachtige effecten

Minpunten

Jim Parsons acteerwerk

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Hidden Figures met een 8 / 10.

8

Hidden Figures is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 7,8 / 10.

Nuttige recensie

19 / 21 personen vinden deze recensie van Hidden Figures nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Hidden Figures
Relevante films binnen het genre Drama
6,8
Recensie Dark Waters (2020)
7,5
Recensie Goldie (2020)
8,8
Recensie 1917 (2020)
5,5
Recensie Bombshell (2020)
8
Recensie Just Mercy (2020)
8,3
Recensie The Peanut Butter Falcon (2019)