Hercules

2014

7,5
Recensie Hercules (2014)

Hercules gespeeld door Dwayne Johnson gaat over het verhaal achter de legende van Hercules.

Hercules is door op 31 juli 2014 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nadat eerder dit jaar al The Legend of Hercules (2014) uitkwam, twijfelde ik aan deze Hercules. Met Dwayne Johnson als leading-actor dacht ik dat dit een zeer matige film zou worden. Echter niets is minder waar! De film gaat over het ontstaan van de legende van Hercules, waarbij je aan het einde van de film zelf mag oordelen of hij nu wel of niet de zoon van Zeus is. Ondanks dat Hercules bovenmenselijk sterk is, is de rest van de film heel realistisch gemaakt. Onder andere door goed terug te laten komen hoe men zijn verhalen overdrijft, en dat vervolgens gaat geloven.

Hercules staat verder garant voor goede actiescènes met veel vechtpartijen die zorgen voor het nodige vermaak. Daarnaast bevat het verhaal een leuk aantal twists en een goede dosis humor. Samen maakt dit Hercules tot een goede film. Zeker als je er met lage verwachtingen in stapt en het cijfer op IMDb (6,7) mag geloven.

De cast voor Hercules is goed gekozen wat je als kijker zeker kunt waarderen door de diversiteit welke op het doek voorbij komt. Het blijft natuurlijk een actiefilm, maar is zeker de moeite waard om te gaan zien. Tip: blijf bij de aftiteling even zitten, een aantal vragen worden dan voor je beantwoord.

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hercules:

Pluspunten Hercules

Het verhaal, Aftiteling, 3D, Cast, Humor

Minpunten Hercules

CGI kan soms echt beter

Nuttige recensie

6 / 6 personen vinden deze recensie van Hercules nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series