Halloween Kills (2021)

Recensie Halloween Kills (2021)

Halloween Kills recensie

Door Gillan Wijngaards op
Halloween Kills begint waar de laatste Halloween eindigde. Michael Meyers blijkt (wederom) niet te doden en nu houden niet alleen Laurie Strode en haar familie zich ermee bezig, maar probeert het hele dorp Michael voor eens en altijd te verslaan.

Als de reboot van Halloween uit 2018 ons iets leerde, was het wel dat Halloween onlosmakelijk verbonden is aan Laurie Strode en dus Jamie Lee Curtis. Natuurlijk is het de gemaskerde Michael Meyers die dé ster is van de films, maar alle adaptaties zonder Curtis misten toch iets belangrijks. In de nieuwe trilogie (, want ja, er komt nog derde film aan) leek die gouden combinatie terug te komen, maar in het tweede deel "Halloween Kills" moeten we het toch ineens weer 80% van de tijd zonder Laurie doen.
Het is namelijk niet Laurie, maar ongeveer tien nieuwe karakters die de basis vormen van deze film (quasi-nieuw, aangezien sommigen een connectie hebben met de eerste film). "Halloween Kills" is eigenlijk 'mensenmassa vs. Michael' en het is flink moeilijk om enige sympathie op te brengen voor leden van deze 'mensenmassa' (alleen Kyle Richards als Lindsey verraste me in positieve zin).

Daarnaast, de film probeert de mystiek van de onsterfelijkheid van Michael te verklaren: iets wat kijkers al tientallen jaren zonder klagen accepteren. Kijken naar een Michael-Meyers-films, betekent simpelweg gewoon dat je je gezond verstand even opzij moet zetten; we hoeven geen verklaring daarvoor te krijgen.

Er is gelukkig wel een aantal ontzettend gruwelijke en toffe moordscenes en deze film maakt, in de afwezigheid van Curtis, gelukkig genoeg gebruik van Judy Greer die (wederom) uitblinkt als de dochter van Laurie. Ook kon ik waarderen dat deze film een direct vervolg is op Halloween uit 2018, wat een hommage lijkt aan de originele Halloween II uit 1981, die ook een direct vervolg was op Halloween uit 1978.

Al met al werd het een onevenwichtige film die lekker wegkijkt, maar op (te veel) momenten frustreert.

Cast: Jamie Lee Curtis Andi Matichak Judy Greer Will Patton
Thomas Mann Anthony Michael Hall
Regie: David Gordon Green
Genre: Horror Thriller
Speelduur: 1:45 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Halloween Kills:

Pluspunten

Judy Greer excelleert, Toffe kijk op gebeurtenissen uit originele film vanuit ander perspectief, Goede en creatieve moordscènes, Kyle Richards, Kijkt lekker weg

Minpunten

Veel te weinig Jamie Lee Curtis als Laurie Strode, Veel te veel mensenmassa vs. Michael, De film wil het onverklaarbare verklaren, Te veel onsympathieke (nieuwe) karakters

Beoordeling

Gillan Wijngaards beoordeelt Halloween Kills met een 5,5 / 10.

5,5

Halloween Kills is door 3 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,5 / 10.

Nuttige recensie

3 / 4 personen vinden deze recensie van Halloween Kills nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Halloween Kills
Relevante films binnen het genre Horror
10
Recensie The Fly (1987)
8,5
Recensie The Curse of Frankenstein (1957)
7,5
Recensie Midnight Mass (2021)
0,5
Recensie Axe (1974)
6
Recensie Inferno [1980] (1980)
7
Recensie Malignant (2021)