Hail, Caesar!

2016

7,5
Recensie Hail, Caesar! (2016)

Studio-supervisor Eddie Mannix is een drukbezet man in de Golden Age van Hollywood. Hij houdt excentrieke acteurs in het gareel en behoed hen voor de nodige roddels in tijdschriften. Laat daar nou ook nog eens de ontvoering van superster Baird Whitlock bijkomen en de chaos is compleet.

Hail, Caesar! is door op 19 februari 2016 beoordeeld met een 7,5 / 10.

Hail, Caesar! is eigenlijk net als de films die we voor onze ogen gemaakt zien worden: kwalitatief niet heel goed, thematisch interessant maar vooral bedoeld als pure entertainment. Want vermakelijk is de film zeker. Het relatief oninteressante verhaal vol irrelevante subplotten blijft namelijk boeien, met name door de goeie acteerprestaties van de all-star cast en de vele grappige akkefietjes die Mannix meemaakt.

Ook leuk is het hoe Hail, Caesar! op een mooie manier laat zien hoe de filmindustrie destijds werkte en de tijdgeest perfect weet weer te geven. Zo zien we Channing Tatum als dansende en swingende matroos en Scarlett Johansson als grofgebekte zeemeermin. Maar het leuke is dat de film zelf ook op een jaren 50 manier in beeld is gebracht. Zo is het gebruik van muziek en voice-over maar ook het camerawerk en de belichting allemaal vrij ouderwets.

Van de Coen Brothers zijn we natuurlijk eigenlijk iets meer gewend, zo is het verhaal in tegenstelling tot veel van hun andere klassiekers niet heel sterk en diepgaand. Maar leuk is het allemaal wel en dat maakt Hail, Caesar! een fijn filmpje om naar te kijken.

Te zien op Prime Video en Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Hail, Caesar!:

Pluspunten Hail, Caesar!

Jaren 50 sfeer, All-star cast, Pure entertainment, Grappig

Minpunten Hail, Caesar!

Dun en niet diepgaand verhaal, Van de Coen Brothers verwacht je meer

Nuttige recensie

3 / 3 personen vinden deze recensie van Hail, Caesar! nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere komedies