Guns Akimbo

2020

6,5
Recensie Guns Akimbo (2020)

Wanneer Miles (Daniel Radcliffe) de verkeerde mensen boos maakt op het internet, wordt hij ontvoert om deel te nemen aan Skizm. Een spel waarin twee kandidaten moeten vechten tot de dood, een soort real-life videogame.

Guns Akimbo is door op 2 maart 2020 beoordeeld met een 6,5 / 10.

De gekheid die zich afspeelt in Guns Akimbo is moeilijk in woorden te omschrijven. Deze film is niet voor iedereen weggelegd, sterker nog, er zijn mensen die gedurende de voorstelling de zaal uitliepen. Als groot liefhebber van videogames, bloederige actie en grof-gebekte humor zit je hier wel aan het juiste adres.


Na zijn ontvoering worden er twee pistolen vast-geniet aan de handen van Miles. Vandaar de term Akimbo (in videogames wordt dit aangeduid met twee wapens tegelijk vasthouden). Met deze pistool-handen moet hij zijn gewelddadige tegenstander ontlopen (Samara Weaving) en tegelijk proberen op te lossen hoe dit dodelijke spel beĆ«indigd kan worden. 

Daniel Radcliffe weet de fysieke komedie sterk te verkopen en de gebeurtenissen die plaatsvinden zijn droog op een hilarische manier. De film maakt zich niet druk om het plot. Hiervoor geldt absoluut het gezegde: 'style over substance', maar wat een heerlijke stijl om naar te kijken. Fout en over-the-top op alle beste manieren!

Het kan niet genoeg gezegd worden hoe apart en krankzinnig de film is in zijn uitvoering. Geef je jezelf over aan deze dwaze wereld dan zal je geheid een leuke tijd hebben in de bioscoop. In dit geval is het eindcijfer van Guns Akimbo niet gebaseerd op kwaliteit in de traditionele zin. Om dit echt een 'goede film' te noemen gaat wat ver, maar het entertainment-gehalte lag zo aanstekelijk hoog, dat de grijns nooit van mijn gezicht verdween.

Te zien op Videoland

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Guns Akimbo:

Pluspunten Guns Akimbo

Krankzinnige uitvoering, Hilarische momenten, Fysieke komedie van Daniel Radcliffe, Bijrol van Samara Weaving, Ontzettend hoog entertainment-gehalte, Videogame referenties, Bloederige actie

Minpunten Guns Akimbo

Dit is absoluut geen kwaliteit-film en ontzettend dom

Nuttige recensie

25 / 25 personen vinden deze recensie van Guns Akimbo nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere actiefilms en -series