Greta (2019)

Recensie Greta (2019)

Greta recensie

Door Jordy Gomes op
Een jong, naïef meisje (Chloë Grace Moretz) komt in aanraking met Greta (Isabelle Huppert). Deze lieve oude vrouw zal al snel haar duistere kant onthullen.

Verhaaltechnisch klinkt Greta misschien bekend in de oren. Een film over een stalker die helemaal weg is van ons hoofdpersonage. Het concept is niet vernieuwend, maar dankzij overzichtelijke regie en twee fantastische acteerprestaties weet Greta boven de gemiddelde thriller uit te komen.


Chloë Grace Moretz speelt het onschuldige meisje dat op een geloofwaardige manier een band schept met de lieve Greta, gespeeld door Isabelle Huppert. Het acteerwerk begint ingetogen en subtiel, heel natuurlijk komen de interacties tussen de twee over. Naarmate de film vordert lopen de emoties steeds hoger op en escaleert de situatie van gek naar krankzinnig. Isabelle Huppert verdient het meeste lof voor het titelpersonage Greta. Het contrast tussen de lieve oude vrouwe en de geobsedeerde psychopaat wordt duidelijk weergegeven. De toevoeging van klassieke Franse muziek draagt ook bij aan de verontrustende sfeer die langzaam wordt opgebouwd. 

Hiernaast is ook het camerawerk verrassend sterk. Het is duidelijk dat er tijd, energie en aandacht is besteed om een spannende thriller af te leveren. Op dit front weet Greta absoluut te slagen.

Cast: Chloë Grace Moretz Isabelle Huppert Maika Monroe Colm Feore
Stephen Rea
Regie: Neil Jordan
Genre: Thriller
Speelduur: 1:38 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Greta:

Pluspunten

Sterke regie van Neil Jordan, Camerawerk, Fantastisch acteerwerk van Isabelle Huppert & Chloë Grace Moretz, Bijrol van Maika Monroe, Verontrustende sfeer, Franse muziek en de soundtrack van Javier Navarrete, Ontknoping

Minpunten

Aantal verhaalelementen zijn vrij herkenbaar/voorspelbaar, Verder niet heel vernieuwend

Beoordeling

Jordy Gomes beoordeelt Greta met een 6,5 / 10.

6,5

Greta is door 2 filmrecensenten beoordeeld met gemiddeld een 6,3 / 10.

Nuttige recensie

13 / 14 personen vinden deze recensie van Greta nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Greta
Relevante films binnen het genre Thriller
8,3
Recensie Last Night in Soho (2021)
8,5
Recensie The Power of the Dog (2021)
7
Recensie Dealer (2021)
6,5
Recensie Halloween Kills (2021)
8
Recensie Squid Game - Seizoen 1 (2021)
6
Recensie The Guilty (2021)