Goosebumps (2016)

Gezien in 3D
Recensie Goosebumps (2016)

Goosebumps recensie

Door Vince Christiaans op
Horrorschrijver R.L. Stine (Jack Black) leeft in ballingschap om zijn manuscripten en de monsters die daarin schuilgaan te beschermen. Wanneer de monsters toch ontsnappen houden zij het slaperige dorpje Madison in hun greep.

In de jaren negentig was Goosebumps (in Nederland bekend als Kippenvel) de shit voor jonge horrorliefhebbers. De griezelverhalen van schrijver R.L. Stine kregen een hele generatie met hun neus in de boeken, totdat de tv-serie lezen weer overbodig maakte.

Door alle monsters samen te brengen in één verhaal geeft de film een leuke draai aan de boekenreeks. Voor voormalige Kippenvel junkies is het dan ook een feest van herkenning. De bekendste monsters komen voorbij: de verschrikkelijke sneeuwman, het kloddermonster en zelfs de buikspreekpop Slappy.

Het concept van Goosebumps doet denken aan Jumanji (1995). Ook hier racen de personages van scène naar scène en van monster naar monster. Dit hoge tempo gaat helaas ten koste van de emotionele momenten tussen de personages. Deze scènes verliezen hun potentiële impact doordat er net niet genoeg tijd voor wordt uitgetrokken.

Toch maakt de speelse combinatie van humor, avontuur en vederlichte horror Goosebumps tot een heel aardige familiefilm. Het wordt nooit te eng, maar de bonte verzameling aan monsters zal zeker in de smaak vallen bij kinderen met een voorliefde voor griezelverhalen en bizarre wezens.

Cast: Jack Black Odeya Rush Dylan Minnette Ryan Lee
Amy Ryan R.L. Stine Halston Sage
Regie: Rob Letterman
Genre: Thriller Avontuur Komedie Tiener
Speelduur: 1:43 uur

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Goosebumps:

Pluspunten

Sterke combinatie van lichte horror en humor, Interessante monsterdesigns, Jack Black gaat lekker over the top, Muziek van Danny Elfman,

Minpunten

Hoog tempo ten koste van het verhaal

Beoordeling

Vince Christiaans beoordeelt Goosebumps met een 7,5 / 10.

7,5

Goosebumps is door 1 filmrecensent beoordeeld met een 7,5 / 10.

Nuttige recensie

35 / 36 personen vinden deze recensie van Goosebumps nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Bekijk de trailer van Goosebumps
Relevante films binnen het genre Thriller
8,5
Recensie Parasite (2019)
7,8
Recensie Doctor Sleep (2019)
8,5
Recensie V for Vendetta (2006)
7,5
Recensie Light of My Life (2019)
7
Recensie The Report (2019)
7
Recensie Bumperkleef (2019)