Goosebumps

2016

7,5
Recensie Goosebumps (2016)

Horrorschrijver R.L. Stine (Jack Black) leeft in ballingschap om zijn manuscripten en de monsters die daarin schuilgaan te beschermen. Wanneer de monsters toch ontsnappen houden zij het slaperige dorpje Madison in hun greep.

Goosebumps is door op 21 februari 2016 beoordeeld met een 7,5 / 10.

In de jaren negentig was Goosebumps (in Nederland bekend als Kippenvel) de shit voor jonge horrorliefhebbers. De griezelverhalen van schrijver R.L. Stine kregen een hele generatie met hun neus in de boeken, totdat de tv-serie lezen weer overbodig maakte.

Door alle monsters samen te brengen in één verhaal geeft de film een leuke draai aan de boekenreeks. Voor voormalige Kippenvel junkies is het dan ook een feest van herkenning. De bekendste monsters komen voorbij: de verschrikkelijke sneeuwman, het kloddermonster en zelfs de buikspreekpop Slappy.

Het concept van Goosebumps doet denken aan Jumanji (1995). Ook hier racen de personages van scène naar scène en van monster naar monster. Dit hoge tempo gaat helaas ten koste van de emotionele momenten tussen de personages. Deze scènes verliezen hun potentiële impact doordat er net niet genoeg tijd voor wordt uitgetrokken.

Toch maakt de speelse combinatie van humor, avontuur en vederlichte horror Goosebumps tot een heel aardige familiefilm. Het wordt nooit te eng, maar de bonte verzameling aan monsters zal zeker in de smaak vallen bij kinderen met een voorliefde voor griezelverhalen en bizarre wezens.

Te zien op Pathé Thuis

Plus- & minpunten

Samengevat de plus- en minpunten van Goosebumps:

Pluspunten Goosebumps

Sterke combinatie van lichte horror en humor, Interessante monsterdesigns, Jack Black gaat lekker over the top, Muziek van Danny Elfman

Minpunten Goosebumps

Hoog tempo ten koste van het verhaal

Nuttige recensie

35 / 36 personen vinden deze recensie van Goosebumps nuttig. Vind jij deze recensie nuttig?

Ja, vind ik nuttig
Nee, vind ik niet nuttig
Andere thrillers